Μια σούπα που ζεσταίνει το χειμώνα και σε γυρνάει πίσω στη φροντίδα της μαμάς και τα τραπέζια της παράδοσης.
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Υλικά
500γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι σε μεγάλες μπουκιές
3 κόκκαλα με μεδούλι
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4-5 ολόκληρα κλωναράκια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 6
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1 μικρή σελινόριζα, σε μεγάλες μπουκιές
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
4-5 ολόκληρα μπαχάρια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι του καφέ τραχανά ή κριθαράκι ή ρύζι καρολίνα
2 αβγά
χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τα κόκκαλα στη χύτρα κατά προτίμηση ή σε κατσαρόλα με νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι. Θέλουν αρκετό βράσιμο μέχρι να βγάλουν όλη τη νοστιμιά τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας με τα καρότα, τη σελινόριζα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, τα μπαχάρια και τη δάφνη. Μόλις μαραθούν, προσθέτετε τα κόκκαλα με το ζουμί τους, το σέλινο και επιπλέον νερό που να καλύπτει καλά τα υλικά. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ καλά το κρέας.
Ρίχνετε το ρύζι ή το ζυμαρικό και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει. Σ’ αυτή τη φάση ελέγχετε μήπως η σούπα θέλει λίγο παραπάνω νερό.
Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ελένη Ψυχούλη
Το διαβάσαμε: is.gd/wixFS4
Classic meat soup
A soup that warms up in winter and takes you back to mom's care and delivery tables.
Servings: 6
Preparation time: 15 '
Cooking time: 1:15
Ready in: 1:30 '
Materials
500gr. calf mouse in large bites
3 bones with marrow
2 carrots cut into slices
4-5 whole sprigs of celery
1 large onion cut into 6
2 cloves garlic, whole
1 small celery root, in large bites
1 teaspoon sweet spice mix for meat or chicken
4-5 whole spices
2 teaspoons olive oil soup
2 bay leaves
1 cup of trachana coffee or barley or carolina rice
2 eggs
juice of 1 lemon
2-3 sprigs of chopped parsley
Salt Pepper
Procedure
Boil the bones in the pot preferably or in a saucepan with enough water to cover them with salt. They want enough cooking until they bring out all their flavor.
Heat the olive oil in a large, deep saucepan and sauté the meat with the carrots, celery root, onion, garlic, spice mixture, spices and bay leaf. Once they wither, add the bones with their juice, celery and extra water that covers the ingredients well. Salt, lower the heat and simmer until the meat is very tender.
Add the rice or pasta and cook until soft. At this stage, check if the soup needs a little more water.
Remove the celery, bay leaf, spices and bones after leaving their marrow in the soup. Reduce the heat to a minimum, beat the egg whites in the multi and once they are white, add the yolks and the lemon. After beating, add two to three tablespoons of the pot juice and transfer the mixture to the pot. Stir with quick movements. Add the parsley and serve with plenty of pepper.
Photo -Food Styling: Antonia Kati
RECIPE BY: Eleni Psychouli
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου