Για πρώτο πιάτο στο εορταστικό μας τραπέζι μια βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με βούτυρο και κρέμα γάλακτος είναι ό,τι πρέπει
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη σούπα
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
80 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε μικρά καρέ
1 πράσο μεγάλο, σε ροδέλες, το άσπρο μέρος μόνο
2 στικ σέλερι, κομμένα σε μικρά καρέ
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1,5 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες, κομμένες καρέ
1 ξυλαράκι κανέλας
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
80 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
λίγο ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. κορινθιακή σταφίδα
70 ml κονιάκ
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σούπα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ελαφρώς το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να καλυφθούν οι γλυκοπατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και ελάχιστα παραπάνω. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
Βήμα 2
Αφαιρούμε την κανέλα και πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ, ή σε μπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει η σούπα λεία υφή. Περνάμε τη σούπα από λεπτό σουρωτήρι και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί με αλάτι ή πιπέρι. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 3
Σερβίρισμα: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Μοιράζουμε τη σούπα ζεστή σε πιάτα ή μπολ και προσθέτουμε από μία κουταλιά γιαούρτι ανακατεμένο με το μοσχοκάρυδο, με αμύγδαλα και σταφίδες.
Το διαβάσαμε: https://bitl.to/3QtU
Sweet Potato Soup with Almonds and Raisins
Ingredients
Serves: 6
For the soup
100 ml extra virgin olive oil
80 g butter
1 large onion, diced
1 large leek, sliced, white part only
2 celery sticks, diced
1 large clove garlic
1.5 kg peeled sweet potatoes, diced
1 cinnamon stick
150 ml cream
salt, black pepper
For serving
80 g chopped almonds
a little extra virgin olive oil
50 g currants
70 ml cognac
150 g strained yogurt
2 pinches of grated nutmeg
For a first course on our festive table, a velvety sweet potato soup with butter and cream is just what you need
Procedure
Step 1
Soup: In a saucepan, put the olive oil and butter and lightly sauté the onion, leek, celery and garlic over medium heat. Then add the sweet potatoes, cinnamon, salt, pepper and enough water to cover the sweet potatoes and the rest of the ingredients and a little more. Let it simmer until the sweet potatoes are soft.
Step 2
Remove the cinnamon and puree on the spot with a stick blender, or in a blender, until the soup has a smooth texture. Pass the soup through a fine sieve and correct the taste if necessary with salt or pepper. Incorporate the cream.
Step 3
Serving: In a frying pan over medium heat, roast the almonds with a little olive oil, stirring constantly until they get a nice color. Place them on absorbent paper. Soak the raisins in the cognac. Divide the soup while hot into plates or bowls and add a spoonful of yogurt mixed with nutmeg, almonds and raisins.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου