Το τέλειο ρολό θέλει το σωστό κρέας και το ανάλογο ψήσιμο

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές λύσεις σε ένα τραπέζι είναι το ρολό! Τα ρολά είναι μια κατηγορία μόνα τους, καθώς μπορούμε να φτιάξουμε ρολό από οποιοδήποτε κρέας επιθυμούμε. 

 

Τι εννοούμε με αυτό; 

 




Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομμάτια ιδανικά για φούρνο είτε από μοσχάρι είτε από χοιρινό είτε από κοτόπουλο. Αυτά τα τρία είναι τα πιο συνηθισμένα, αλλά αν το επιθυμούμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πιο ενδιαφέρον, όπως ρολό από αρνί ή και κατσίκι που, συγκριτικά, είναι πιο άπαχο. 

 

Τα κομμάτια έχουν ως εξής ανά κατηγορία:

Μοσχάρι:
Λάπα
Καπάκι σπαλομπριζόλας
Ελιά

Χοιρινό:
Λαιμός
Μπούτι
Σπαλομπριζόλα
Πανσέτα

Κοτόπουλο:
Μπούτι
Στήθος

Αρνί ή Κατσίκι:
Μπούτι

Όλα αυτά τα κομμάτια, εννοείται πως είναι χωρίς οστό και ανοιγμένα με διάφορες τσέπες δεξιά και αριστερά. Το κρέας, εάν επιθυμούμε, μπορούμε να το μαρινάρουμε με μπαχαρικά, φρέσκα μυρωδικά, αλκοολούχα, όπως κρασί ή κάποιο αρωματικό ποτό, μουστάρδα ή οποιαδήποτε έτοιμη σάλτσα, γιαούρτι ή κεφίρ, και κάποια λιπαρή ουσία.


Το επόμενο στάδιο είναι η γέμιση, η οποία μπορεί να είναι άνευ θερμικής επεξεργασίας. Βάζουμε όλα τα υλικά όπως είναι στο ρολό, το τυλίγουμε, το δένουμε για να μη βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο, και το βάζουμε στον φούρνο. Αν θέλουμε να σοτάρουμε κάποια υλικά εκ των προτέρων, θα πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε ως γέμιση.


Τέλος, το ψήσιμο είναι πολύ σημαντικό, καθώς μπορούμε να ξεφύγουμε από τον παραδοσιακό φούρνο και να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα, δημιουργώντας μια σάλτσα της αρεσκείας μας για να το σερβίρουμε. Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος είναι η κλασική και εύκολη επιλογή, που πολλοί δεν αλλάζουν.

 




Κρέας και ψήσιμο

Μοσχάρι:
Στην κατσαρόλα, περίπου 2 1/2 – 3 ώρες
Στον φούρνο, είτε το έχουμε σοτάρει είτε όχι, χρειάζεται 1 1/2 – 2 ώρες σκεπασμένο σε γάστρα ή με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και στην συνέχεια 1 ώρα ξεσκέπαστο

Χοιρινό:
Στην κατσαρόλα, περίπου 2 1/2 ώρες
Στον φούρνο, είτε το έχουμε σοτάρει είτε όχι χρειάζεται 1 1/2 ώρα σκεπασμένο και 1 ώρα ξεσκέπαστο

Κοτόπουλο:
Στην κατσαρόλα, περίπου 1 1/2 ώρα
Στον φούρνο, είτε το έχουμε σοτάρει είτε όχι, χρειάζεται 2 ώρες συνολικά.

Αρνί/κατσίκι:
Ιδανικά, στη γάστρα. Αν δεν έχουμε, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο το ταψί. Ψήνουμε για 4 ώρες, σκεπασμένο στους 170 βαθμούς αέρα, και στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε για 30 λεπτά, για να ροδίσει.

 

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΟΛΗΣ
Το διαβάσαμε: ibit.ly/4sqX





The perfect roll needs the right meat and the right baking




The perfect roll needs the right meat and the right baking

One of the most interesting and creative solutions on a table is the roll! Rolls are in a category by themselves, as we can make a roll from any meat we want. What do we mean by this? We can use pieces ideal for the oven either from beef, pork or chicken. These three are the most common, but if we wish, we can create something more interesting, such as lamb or goat roll which, by comparison, is leaner. The tracks are as follows by category:

Calf:
Lapa
Steak cap
Olive

Pork:
Neck
Thigh
Sirloin steak
Pancetta

Chicken:
Thigh
Bosom

Lamb or Goat:
Thigh

All these pieces, of course, are boneless and open with various pockets on the right and left. The meat, if desired, can be marinated with spices, fresh herbs, alcohol, such as wine or some aromatic drink, mustard or any ready-made sauce, yogurt or kefir, and some fatty substance.

The next stage is the filling, which can be without heat treatment. We put all the ingredients as they are in the roll, wrap it, tie it so that the filling does not come out during baking, and put it in the oven. If we want to saute some ingredients in advance, we should wait for them to cool well before using them as a filling.

Finally, baking is very important, as we can escape from the traditional oven and use a pot, creating a sauce of our choice to serve it. Nevertheless, the oven is the classic and easy choice, which many do not change.

TIR: We can saute our roll, armor it well by giving Umami to our meat. In addition, if we extinguish the time we have given our meat we will give extra aroma.

Meat and baking

Calf:
In the pot, about 2 1/2 – 3 hours
In the oven, whether we have roasted it or not, it needs 1 1/2 – 2 hours covered in a shell or with greaseproof paper and aluminum foil, and then 1 hour uncovered

Pork:
In the pot, about 2 1/2 hours
In the oven, whether we have roasted it or not, it needs 1 1/2 hours covered and 1 hour uncovered

Chicken:
In the pot, about 1 1/2 hours
In the oven, whether we have roasted it or not, it needs 2 hours in total.

Lamb/Goat:
Ideally, in the hull. If we don't have one, cover the pan with greaseproof paper and aluminum foil. Bake for 4 hours, covered at 170 degrees of air, and then uncover for 30 minutes, to brown.

NIKOS MAROLIS


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου