Υλικά
- 2 μπουτάκια από αρνί, περίπου 2 κιλά το καθένα
- 300 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς,1 φορά περασμένος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1φλιτζ. κονιάκ
- 1 πορτοκάλι χυμό
- 15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο
- 15 κάστανα βρασμένα και κομμένα στα δύο
- 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα καρέ
- ½ φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 φλιτζ. κυβάκια από μπαγιάτικο ψωμί
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Για το συνοδευτικό
- 500 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη σε κύβους
- 40 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καθαρισμένα
- 100 γραμμ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
- 40 γραμμ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
- Πιπέρι
Διαδικασία
Για τη γέμιση: Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα καρεδάκια ψωμιού και τα ψήνετε για 6΄-7΄ στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4΄-5΄.
Σβήνετε με το κονιάκ. Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και αφήνετε να γλασάρει η γέμιση. Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δαμάσκηνα, κάστανα, ψωμί, μήλα, καρύδι, κουκουνάρι, ξύσμα, και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Γεμίζετε το μπουτάκι με τη γέμιση. Δένετε τα μπουτάκια με σπάγκο κουζίνας, όπως κάνετε σ’ ένα ψητό ρολό, βάζοντας ανάμεσα στον σπάγκο και το κρέας από ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνετε. Σε κατσαρόλα και πάνω σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο λάδι και ροδίζετε τα μπουτάκια απ’ όλες τις πλευρές.
Τα μεταφέρετε σε ταψί μαζί με τα υγρά της κατσαρόλας και τα βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα.
Για το συνοδευτικό
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Χοντροκόβετε τα φιστίκια και τα κάστανα και τα ανακατεύετε, ψήνετε για 10 λεπτά. Κόβετε την κολοκύθα σε κύβους. Την ανακατεύετε με τα φιστίκια, το βούτυρο και τα κάστανα. Τα τοποθετείτε στο ταψί μαζί με το κρέας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα, περιχύνοντας τα κάθε τόσο με τα υγρά του ταψιού.
Το διαβάσαμε:is.gd/F5OLqm
Button lamb stuffed with chestnut
Petros Syrigos is in a festive mood, so he makes a lamb leg stuffed with chestnut.
Materials
2 bottles of lamb, about 2 kg each
300g minced beef, 1 time passed
1 large onion
1lbs. cognac
1 orange juice
15 plums cut in two
15 chestnuts boiled and cut in two
2 apples cleaned and cut into frames
½ cup. chopped walnuts
½ cup. roasted pine cone
½ tablespoon of orange zest
2 cups. cubes of stale bread
Salt & freshly ground pepper
1 sprig of rosemary
For the accompanying
500 grams Yellow pumpkin cleaned in cubes
40g salted peanuts, purified
100g boiled chestnuts, cleaned
40g butter fresh, softened
Pepper
Procedure
For the filling: Chop the bread slices with a little olive oil and bake for 6΄-7΄ at 200 degrees until golden brown. In a large frying pan heat the olive oil and brown the minced meat. Add the onion and sauté for 4΄-5΄.
Quench with brandy. Add the orange juice and allow the filling to glaze over. Put all other ingredients, plums, chestnuts, bread, apples, walnut, pine nuts, zest, and salt and pepper. Stir well and remove from heat.
Fill the bottle with the filling. Tie the kitchen twine bottoms as you would on a roasting roll, putting between the twine and the meat from a sprig of rosemary. Salt and pepper. In a saucepan and over a heavy heat, heat a little oil and brown the bottoms on all sides.
Transfer to a pan with the liquid in the pan and place in the preheated oven. Bake for 10 minutes. Lower the temperature to 150 ° C and continue baking for 1 hour.
For the accompanying
Preheat the oven to 200 ° C. Chop the peanuts and chestnuts and mix, bake for 10 minutes. Cut the pumpkin into cubes. Mix it with peanuts, butter and chestnuts. Put them in the pan with the meat and continue baking for another 40 minutes, pouring them in the pan every so often.
We read it: is.gd/F5OLqm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου