Τσιπούρα στο φούρνο με σάλτσα λαχανικών

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει το τέλειο πιάτο για σήμερα: τσιπούρα στο φούρνο με σάλτσα λαχανικών.




Υλικά

  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 3 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 2 τσιπούρες (400-600 γραμμ. / τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες + 1 λεμόνι, χυμό
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο


Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τα καρότα, τις πιπεριές, τον κύβο λαχανικών, το φύλλο δάφνης, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τις ντομάτες , 2 φλιτζ. νερό και μαγειρεύετε για 10 περίπου λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε πολύ καλά τα ψάρια και τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαίρι χαράζετε ελαφρώς τις τσιπούρες σε 2-3 σημεία από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια, γεμίζετε τις σχισμές με φέτες λεμονιού και αφήνετε στην άκρη.



Αδειάζετε τη σάλτσα λαχανικών σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετείτε τις τσιπούρες. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.


Το διαβάσαμε:is.gd/iVjAHW





Oven sea bream with vegetable sauce





Dimitris Skarmoutsos makes the perfect dish for today: baked sea bream with vegetable sauce.

Materials

  • ½ φλιτζ. olive oil
  • 3 onions, sliced
  • 2 cloves garlic, finely chopped
  • ½ φλιτζ. white wine, dry
  • 3 carrots, finely chopped
  • 2 red peppers, finely chopped
  • 1 green pepper, finely chopped
  • 1 cube of vegetables
  • 1 bay leaf
  • Λια teaspoon of coriander
  • Salt, at will
  • Pepper, at will
  • A pinch of sugar
  • 3 tomatoes, finely chopped
  • 2 flitz. water
  • 2 sea bream (400-600 g / sea bream), cleaned
  • 1 lemon, sliced ​​+ 1 lemon, juice
  • 2 sprigs of rosemary

Procedure
Put the olive oil in a saucepan and as soon as it burns, add the onions and sauté for 3-4 minutes over medium heat, until soft and shiny. Add the garlic and continue sautéing for another 2-3 minutes.

Quench with the wine and as soon as the alcohol evaporates, add the carrots, peppers, vegetable cube, bay leaf, coriander, salt, pepper, sugar, tomatoes, 2 tbsp. water and cook for about 10 minutes.

Preheat the oven to 180oC. Wash the fish very well and wipe them with absorbent paper towels. With a knife, lightly carve the sea bream in 2-3 places on each side. Season the fish with salt and pepper, fill the slits with lemon slices and set aside.

Pour the vegetable sauce into a pan and place the sea bream on top. Add the rosemary and pour over the lemon juice.

Put the pan in the oven and bake for 20-25 minutes.

Serve immediately.

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου