Τα μελομακάρονα ή μελομακάρουνα, φοινίκια στη Μικρασιατική διάλεκτο, είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Δείτε συνταγές για μελομακάρονα.
Τα μελομακάρονα κατατάσσονται, όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνικό σπίτι ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Πρόταση για αγορά
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απλά και είναι τα εξής:
- 800 γρ.λάδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
- 2 κουταλάκια σόδα
- 1 κρασοπότηρο κονιάκ
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 2 κιλά περίπου αλεύρι, καρυδόψιχα για το πασπάλισμα.
Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι χρειαζόμαστε:
- 750 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 200 γρ. μέλι.
Πώς φτιάχνουμε τα μελομακάρονα:
Καταρχάς, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα στο λάδι με τη ζάχαρη. Ακολούθως, προσθέτουμε ένα προς ένα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο , τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/GLd1jS
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου