Φαβοκεφτεδες με σος ντοματας




Νόστιμοι, αρωματικοί, μοσχοβολάν καλοκαίρι. Κείμενο: Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 250 γρ. φάβα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα, ή 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα ή τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό μαζί με 1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο ή ρίγανη ή 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, πιπέρι
  • καλαμποκάλευρο ή αλεύρι σκληρό ή πολέντα (για πανάρισμα)
  • 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο
Για το λαδολέμονο ντομάτας (για περίπου 200 ml)
  • 300 γρ. ντομάτες ή 220 ml χυμός φρέσκιας ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χοντροκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Λαδολέμονο:
Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις χτυπάμε στο μούλτι. Περνάμε το χυμό από σουρωτήρι, το οποίο τοποθετούμε πάνω στο μπολ που θα σερβίρουμε το λαδολέμονο. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Χωρίς τα αρωματικά διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Κεφτεδάκια:
 

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος κορόμηλου, μετά τα πιέζουμε να γίνουν δισκάκια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις. Οταν ροδίσουν, τα γυρνάμε και από την άλλη. Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Οταν είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κολλάμε στην επιφάνειά της διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Μετά τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, αδειάζουμε τυχόν νερό που θα έχει μαζευτεί στην επιφάνεια, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, πιπέρι, τα αρωματικά, τα αυγά αχτύπητα, ανακατεύουμε και, τέλος, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τη φάβα με 4 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό και, μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε για 6 - 7 λεπτά, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει για περίπου 1 ώρα. Προσέχουμε να μην κολλήσει. Δεν συμπληρώνουμε νερό ούτε ανακατεύουμε. Απλώς φροντίζουμε να είναι χαμηλή η φωτιά.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα με το λαδολέμονο ντομάτας.



Το διαβάσαμε:https://goo.gl/hGHdhf






Η πιο συναρπαστική εποχή του χρόνου είναι και πάλι εδώ!
#SeTimesPouTheleis Black Friday 2018!

 

ΔΕΣ :https://koukouzelis.com.gr/content/7-black-friday

 

Εάν σκέφτεστε να κάνετε ψώνια και έχετε έναν προϋπολογισμό, αυτά είναι καλά νέα για εσάς, καθώς σας προσφέρουμε μεγάλες εκπτώσεις, σε πολλά προϊόντα.
 

Από τις 18 Νοεμβρίου έως και τις 25 Νοεμβρίου, υπάρχει μόνο μια Παρασκευή αλλά υπάρχουν και δύο Κυριακές και μία Δευτέρα και μία Τρίτη και μια Τετάρτη και μια Πέμπτη και ένα Σάββατο είναι όλες αυτές οι μέρες πολύ ... BLACK , κατάμαυρες, κατράμι...  μόνο για εσάς.


Απλά... Φτιάξε από τώρα τον λογαριασμό σου στο e-shop μας. Συμπλήρωσε όλα τα πεδία και γράψε σωστά όλες τις διευθύνσεις και απο τις 18 Νοεμβρίου που θα έρθει η ώρα να ολοκληρώσεις την παραγγελία σου , εσύ θα είσαι μονο ένα κλικ μακριά !






Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου