Για τελειο μπεργκερ! (Tips & Συνταγη)




Από την Άντζελα Μολφέτα Πολλοί σεφ στρέφουν την προσοχή τους στα καρυκεύματα, στην επιλογή κρέατος κορυφαίας ποιότητας ή στα ψωμάκια και παραλείπουν το πιο σημαντικό σημείο για ένα επιτυχημένο burger, το οποίο και δεν είναι άλλο από το πλάσιμο του μπιφτεκιού. Για τέλειο αποτέλεσμα, σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά!

Τα μυστικά για αληθινά τέλειο μπιφτέκι!
 
Μην πλάθετε υπερβολικά το μείγμα και προσέχετε να μην αφαιρεθεί εντελώς η υγρασία, κάνοντας το να «κολλάει» στις παλάμες μας.

Κόβετε μερικά κομματάκια βούτυρο και τα βάζετε από ένα στο κέντρο του μπιφτεκιού, προσέχοντας να το «κλείσετε» καλά. Με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμα πιο ζουμερό.

Ζυμώνετε ελαφρά και με τις παλάμες των χεριών σας πλάθετε με περιστροφική κίνηση. Τοποθετείτε το μπιφτέκι σε μια επιφάνεια εργασίας, πατάτε απαλά την κορυφή του κάνοντας το πιο επίπεδο και ισιώνετε κάπως, τις πλευρές του.

Προσοχή στην ποσότητα! Τα 180 γρ. κιμά είναι πολλά, ενώ τα 100γρ. πολύ λίγα. Υπολογίζοντας πως με το ψήσιμο μικραίνουν ελαφρώς, φροντίζουμε να χωρούν στα ψωμάκια που έχουμε επιλέξει.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι πιθανόν να φουσκώσουν και να στρογγυλέψουν.

Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, πιέζουμε απαλά, ώστε να διατηρήσει το μπιφτέκι το σχήμα του.

Σε ό,τι αφορά το ψήσιμο, ένα βαρύ τηγάνι (π.χ. χυτοσιδήρου) είναι εξαιρετικό, το ίδιο και το ψήσιμο στα κάρβουνα. Μπορείτε εναλλακτικά να τα ψήσετε σε ταψί και στη συνέχεια, το ταψί απευθείας πάνω στο μάτι της κουζίνας ή στη φωτιά. προτιμάμε, το απόλυτο συνοδευτικό για μερικά ποτήρια μπίρας!

Για τέλειο μπέργκερ!

Υλικά για 6 άτομα
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • λίγο βούτυρο
  • 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες (περίπου ½ εκ.)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες (περίπου ½ εκ.)
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • 6 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση
  • 3 «καρδιές» μαρουλιού, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 3 πίκλες, κομμένες σε φέτες (περίπου ½ εκ.)
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες ½ εκ.
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
  • Κέτσαπ
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα

Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το αλάτι και το πιπέρι και πλάθοντας καθένα μπιφτέκι προσθέτουμε στο κέντρο του, ένα μικρό κομματάκι βουτύρου.
Ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση βαρύ) και βάζουμε τα μπιφτέκια και πάνω τους μοιράζουμε τις φέτες κρεμμυδιών. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
Γυρνάμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά, τοποθετώντας ξανά τα κρεμμύδια επάνω τους και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε τις φέτες κρεμμυδιών, απλώνουμε πάνω τους το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει ελαφρά το τυρί.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα σκεπασμένα, ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
Στο μεταξύ, ψήνουμε τα ψωμάκια, και ζεσταίνουμε τις πίκλες, τις ντομάτες και ελαφρώς το μαρούλι.
Τοποθετούμε το κάτω μέρος του ψωμιού σε ένα πιάτο, στη συνέχεια το μπιφτέκι με το τυρί και με όποια σειρά επιθυμούμε τα υπόλοιπα συστατικά.

Γαρνίρουμε με κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα και απολαμβάνουμε το λαχταριστό μας burger! 


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/59Kh2g


https://koukouzelis.com.gr/psistaries-ygraeriou/9755-oem-combi-sgb04-professional-gas-stove.html







Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου