Γιατι καποια αυγα ειναι καφε και αλλα ασπρα;




Μπορεί να φαντάζει απλοϊκή η ερώτηση σχετικά με το χρώμα των αυγών ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί για ποιο λόγο βλέπουν στα ράφια των σουπερμάρκετ αυγά καφέ σε διάφορες αποχρώσεις και λευκά.

Για ποιο λόγο υπάρχει αυτός ο διαφορετικός χρωματισμός στο κέλυφος; Είναι διαφορετικά τα αυγά όσον αφορά στις θρεπτικές τους ιδιότητες;


Αυτό, λοιπόν, που καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό το χρώμα του κελύφους του αυγού είναι γενετικοί λόγοι και πιο συγκεκριμένα η ράτσα της κότας. Υπάρχουν διαφορετικά είδη κότας το οποία όμως αναμειγνύονται μεταξύ τους. Κατά τη δημιουργία του το αυγό έχει λευκό κέλυφος, ωστόσο κατά το ταξίδι του στις σάλπιγγες της κότας, χρωματίζεται από μια χρωστική ουσία, στα είδη κότας που τη διαθέτουν.


Ένας εμπειρικός τρόπος για να δούμε τι αυγά κάνει μια κότα είναι να παρατηρήσουμε το λοβό των αυτιών της. Όταν ο λοβός είναι κοκκινωπός παράγει καφέ αυγά ενώ όταν είναι λευκός παράγει συνήθως άσπρα.


Γιατί κάποια αυγά είναι καφέ και άλλα άσπρα;

Αξίζει να σημειώσουμε πως καμία διαφορά στη θρεπτική αξία των δύο αυτών αυγών δεν υπάρχει, αφού και τα λευκά και τα και έχουν τα ίδια συστατικά και το χρώμα δεν επηρεάζει σε τίποτα τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που περιέχουν.



Το διαβάσαμε: https://goo.gl/L2thah





Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου