Καταπολεμάμε το κρύο με μια ζεστή σούπα.
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
Υλικά
- 1,2 κιλά μοσχάρι (από ποντίκι)
- 1 κόκαλο με μεδούλι
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλερι, μαζί με τα φύλλα τους, ολόκληρα
- 1 δαφνόφυλλο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 120 γρ. ρύζι γλασέ (ή 100 γρ. τραχανάς χοντρός, αν βρίσκετε ελκυστικό τον συνδυασμό)
- 1/2 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Μετράμε το ζωμό. Θα χρειαστούμε 1,2 λίτρα, οπότε αν είναι λιγότερος συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Βάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας (αν βάλουμε), το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Μόλις κοχλάσει το υγρό ρίχνουμε το ρύζι (ή τον τραχανά) και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μη μας κολλήσει.
Σερβίρουμε τη σούπα με το κρέας και το σέλερι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια μέσα ή πλάι στη σούπα.
Την επομένη, βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κρέας με λίγο αλάτι, ενώ κατά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται με μια κουτάλα.
Οταν αρχίσει να μαλακώνει το κρέας, αφαιρούμε το κόκαλο και το πετάμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας το πράσο, το σέλερι και το δαφνόφυλλο.
Οταν το κρέας έχει βράσει καλά (πρέπει να το διαπερνάει με ευκολία το πιρούνι) το αφαιρούμε μαζί με το σέλερι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα σκεπάζοντάς τα με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό το κόκαλο και το κρέας και το φυλάμε στο ψυγείο. Αυτό το κάνουμε για να καθαρίσει από το αίμα.
Το διαβάσαμε: https://goo.gl/BS8RxJ
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου