Υλικά
- 1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 φλυτζ. τσαγιού νερό
- 100 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και αφήνουμε τις ρώγες να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας κατά καιρούς τον αφρό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 24 ώρες.
Την επομένη, ξαναβράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό και τοποθετούμε σε βάζα.
Πλένουμε καλά τα σταφύλια, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και αφήνουμε τις ρώγες να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας κατά καιρούς τον αφρό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 24 ώρες.
Την επομένη, ξαναβράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό και τοποθετούμε σε βάζα.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/zAZoQz
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου