Χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο καφέ

Αυτό το πλούσιο σε γεύση γλάσο θα σας κάνει να δείτε τον εσπρέσο με άλλο μάτι.



Πέρα από τις χοιρινές μπριζόλες -πραγματικά τους πάει πολύ-, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε μοσχαρίσιες, όπως επίσης και σε χοιρινές πανσέτες ή σε φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου.



1:20 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα


Υλικά
  •     4 χοιρινά μπριζολάκια
  •     125 ml ξίδι
  •     3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •     2 κουτ. σούπας σόγια σος
  •     125 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
  •     2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •     1 δυνατός εσπρέσο (50 ml)
  •     1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  •     ελαιόλαδο
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     750 γρ. πατάτες
  •     φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
  • Βάλτε στην κατσαρόλα το ξίδι, τον πελτέ ντομάτας, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον εσπρέσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Αφήστε τη να κρυώσει και χρησιμοποιήστε τη για να μαρινάρετε το κρέας.
  • Βάλτε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια και τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και ραντίστε τα με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Με ένα πινέλο αλείψτε τα μπριζολάκια με το γλάσο και ψήστε στους 180ο C για 30 λεπτά.
  • Αλείψτε και πάλι με το γλάσο και ψήστε ακόμα 20 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα μπριζολάκια με τις πατάτες και τα σαλατικά.

Βαγγέλης Δρίσκας 
Φωτογραφία: iStock/Ideal Image
Το διαβάσαμε:is.gd/hL1f9M





Pork chops with icing





1:20 Friday
4 Servings Quantity

This rich icing will make you see espresso with another eye.

In addition to pork chops - they are really long - you can use them in veal, as well as pork pans or chicken wings and bottles.

Materials

  •     4 pork chops
  •     125 ml of vinegar
  •     3 boxes. soup with tomato wedges
  •     2 boxes. of soy sauce
  •     125 g Raw black sugar
  •     2 boxes. soup of mustard
  •     1 strong espresso (50 ml)
  •     1 chopped dry onion
  •     1 clove of grated garlic
  •     olive oil
  •     Salt Pepper
  •     750 g potatoes
  •     fresh salads for serving

Implementation

  • Put the vinegar, tomato paste, soy sauce, sugar, mustard, espresso, onion and garlic, 3-4 tablespoons olive oil and cook for 20 minutes over medium heat until the sauce thickens.
  • Let it cool and use it to marinate the meat.
  • Put the chops and potatoes in a pan, salt and pepper and sprinkle with 3-4 tablespoons olive oil. With a brush brush the chops with the glaze and bake at 180 ° C for 30 minutes.
  • Stir again with the glaze and bake for another 20 minutes.
  • Serve chops with potatoes and salads.

Photo: iStock / Ideal Image
Vangelis Driskas

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου