Πέρα από τις χοιρινές μπριζόλες -πραγματικά τους πάει πολύ-, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε μοσχαρίσιες, όπως επίσης και σε χοιρινές πανσέτες ή σε φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου.
1:20 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα
Υλικά
- 4 χοιρινά μπριζολάκια
- 125 ml ξίδι
- 3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 2 κουτ. σούπας σόγια σος
- 125 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 δυνατός εσπρέσο (50 ml)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 750 γρ. πατάτες
- φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε στην κατσαρόλα το ξίδι, τον πελτέ ντομάτας, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον εσπρέσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αφήστε τη να κρυώσει και χρησιμοποιήστε τη για να μαρινάρετε το κρέας.
- Βάλτε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια και τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και ραντίστε τα με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Με ένα πινέλο αλείψτε τα μπριζολάκια με το γλάσο και ψήστε στους 180ο C για 30 λεπτά.
- Αλείψτε και πάλι με το γλάσο και ψήστε ακόμα 20 λεπτά.
- Σερβίρετε τα μπριζολάκια με τις πατάτες και τα σαλατικά.
Βαγγέλης Δρίσκας
Φωτογραφία: iStock/Ideal Image
Το διαβάσαμε:is.gd/hL1f9M
Pork chops with icing
1:20 Friday
4 Servings Quantity
This rich icing will make you see espresso with another eye.
In addition to pork chops - they are really long - you can use them in veal, as well as pork pans or chicken wings and bottles.
Materials
- 4 pork chops
- 125 ml of vinegar
- 3 boxes. soup with tomato wedges
- 2 boxes. of soy sauce
- 125 g Raw black sugar
- 2 boxes. soup of mustard
- 1 strong espresso (50 ml)
- 1 chopped dry onion
- 1 clove of grated garlic
- olive oil
- Salt Pepper
- 750 g potatoes
- fresh salads for serving
Implementation
- Put the vinegar, tomato paste, soy sauce, sugar, mustard, espresso, onion and garlic, 3-4 tablespoons olive oil and cook for 20 minutes over medium heat until the sauce thickens.
- Let it cool and use it to marinate the meat.
- Put the chops and potatoes in a pan, salt and pepper and sprinkle with 3-4 tablespoons olive oil. With a brush brush the chops with the glaze and bake at 180 ° C for 30 minutes.
- Stir again with the glaze and bake for another 20 minutes.
- Serve chops with potatoes and salads.
Photo: iStock / Ideal Image
Vangelis Driskas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου