Αρνάκι με μελιτζάνες

Ποιος να πει όχι σ’ αυτό το τρυφερό και γλυκοφάγωτο αρνάκι, που σβήνεται με κόκκινο κρασί και μαγειρεύεται με μελιτζάνα και πιπεριές;



Το κρέας μαλακώνει, η σάλτσα ντομάτας γλυκαίνει με το κρεμμύδι και μοσχομυρίζει δαφνόφυλλο και κανέλα, ενώ λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός βάζει την τελική πινελιά.

Υλικά
  •     1,5 κιλό αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο από σπάλα ή μπούτι
  •     4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες (περίπου 1 κιλό)
  •     2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  •     2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
  •     125 ml κόκκινο κρασί
  •     500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  •     2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •     2 δαφνόφυλλα
  •     1 ξύλο κανέλας
  •     4 πράσινες πιπεριές κέρατο
  •     ελαιόλαδο
  •     500 ml ζωμός κρέατος
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός



Εκτέλεση
  1. Κόψτε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους, ραντίστε τες με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τες σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήστε τες στους 200ο C για 20 λεπτά.
  2. Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάλτε στην κατσαρόλα το κρέας, τα κρεμμύδια και το σκόρδο με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά.
  3. Σβήστε με το κρασί, αφήστε για λίγα λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Aνακατέψτε το φαγητό και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  5. Μετά από 15-20 λεπτά ρίξτε τον ζωμό κρέατος, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές κομμένες σε μικρότερα κομμάτια χωρίς τα κοτσανάκια και τους σπόρους. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 ώρα ακόμα.
  6. Σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βαγγέλης Δρίσκας
1:45 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα
Το διαβάσαμε: is.gd/eCfXHY





Lamb with eggplants






Who can say no to this tender and sweet-eating lamb, which is quenched with red wine and cooked with eggplant and peppers?
The meat softens, the tomato sauce sweetens with the onion and smells like bay leaf and cinnamon, while a little chopped parsley puts the finishing touch.

Materials
    1.5 kg boneless lamb from shoulder or leg
    4 large bottles of eggplants (about 1 kg)
    2 chopped onions
    2 cloves grated garlic
    125 ml red wine
    500 gr. grated tomatoes
    2 teaspoons tomato paste soup
    2 bay leaves
    1 cinnamon stick
    4 green horn peppers
    olive oil
    500 ml meat broth
    Salt Pepper
    4 teaspoons soup chopped parsley

Implementation
Cut the aubergines into large cubes, sprinkle them with a little olive oil and put them in a non-stick pan. Bake at 200o C for 20 minutes.
Cut the meat into small pieces. Put the meat, onions and garlic in the pot with 4-5 tablespoons of olive oil and sauté over high heat.
Quench with the wine, leave for a few minutes and add the tomatoes, the pulp, the bay leaves, the cinnamon, salt and pepper. Stir the food and let it boil over medium heat.
After 15-20 minutes, add the meat broth, eggplants and peppers cut into smaller pieces without the stalks and seeds. Continue cooking for another hour.
Serve with chopped parsley.

Vangelis Driskas
1:45 Friday Time
6 servings Quantity
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου