Μίνι στρούντελ με κόκκινα φρούτα

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει τα πιο νόστιμα μίνι στρούντελ με κόκκινα φρούτα, που θα σας τρελάνουν με τη γεύση τους…




Υλικά

Για τη γέμιση
2 φλιτζ. βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 φλιτζ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
¾ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
50 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ μοσχοκάρυδο

Για τα στρούντελ
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 φύλλα σφολιάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα μήλα, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα φράουλα, το κορν φλάουρ, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.



Αφήνετε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αφήνετε στην άκρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας. Κόβετε κάθε φύλλο στα 3 κατά μήκος. Κόβετε την κάθε λωρίδα ζύμης και σε 3 κομμάτια για να πάρετε 18 συνολικά κομμάτια ζύμης.

Στην άκρη κάθε κομματιού σφολιάτας βάζετε μία κουταλιά γέμισης. Τυλίγετε τις άκρες του κάθε φύλλου προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσετ λίγο τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του κάθε φύλλου με λίγο αυγό και κλείνετε το ρολό να σφραγίσει. Χαράζετε απαλά την επιφάνεια από κάθε ρολό και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζετε τα μίνι ρολά. Ψήνετε για 25-30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο. Αφαιρείτε τα στρούντελ από το φούρνο, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.

Το διαβάσαμε: is.gd/p9f6HC





Mini strudel with red fruits






Dimitris Skarmoutsos makes the most delicious mini strudels with red fruits, which will drive you crazy with their taste…

Materials

For the filling
2 flitz. blueberries, fresh or frozen
2 flitz. seedless cherries
3 apples, peeled and cut into small pieces
¾ φλιτζ. Brown sugar
2 tablespoons strawberry jam
3 teaspoons corn flour
50 grams. butter, melted
1 teaspoon cinnamon
Or nutmeg

For strudels
1 egg
1 tablespoon water
2 sheets of puff pastry

Procedure

Preheat the oven to 180. In a bowl, add the blueberries, cherries, apples, sugar, strawberry jam, corn flour, melted butter, cinnamon, nutmeg and mix well.

Set the mixture aside. In a small bowl, beat the egg with 1 tbsp. water and set aside. On a floured surface, open the puff pastry sheets. Cut each leaf in 3 lengthwise. Cut each strip of dough into 3 pieces to get a total of 18 pieces of dough.

Put a spoonful of filling on the edge of each piece of puff pastry. Wrap the edges of each sheet inwards, to cover the filling a little and wrap in a roll. Smear the edge of each sheet with a little egg and close the roll to seal. Gently scratch the surface of each roll and place in the refrigerator for 20 minutes.

Line the oven plate with non-stick baking paper and place the mini rolls. Bake for 25-30 minutes in the preheated oven. Remove the strudels from the oven, let them cool a bit and serve.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου