4 συνοδευτικά για BBQ

Ένα καλό BBQ θέλει και αντίστοιχα συνοδευτικά. Ετοιμάσαμε ούτε 1 ούτε 2 αλλά 4 προτάσεις για να επιλέξετε.

 




Υλικά
 
Ψητά λαχανικά με λάδι βασιλικού
    2 πιπεριές πράσινες
    2 πιπεριές κόκκινες
    2 μέτρια κολοκύθια, σε φέτες πάχους ½ εκ.
    1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
    2 μελιτζάνες, σε φέτες πάχους 1 εκ.
    500γρ. μανιτάρια πλευρώτους

Για το λάδι βασιλικού
    8 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο
    2 κουτ. σούπας ξίδι
    ½ ματσάκι βασιλικό (μόνο τα φύλλα)

Διαδικασία
Για τα ψητά λαχανικά με λάδι βασιλικού: Ψήνετε τις πιπεριές στο BBQ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βάζετε σε ένα μπολ, τις σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά. Μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους με ευκολία.

Αραδιάζετε και τα υπόλοιπα λαχανικά στη σχάρα. Τα κολοκυθάκια και το φινόκιο τα ψήνετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε από τη σχάρα και γυρίζετε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 3-4 λεπτά και τα αποσύρετε και αυτά. Βάζετε όλα τα λαχανικά σε μια πιατέλα, κόβοντάς τα σε λωρίδες. Τα ραντίζετε με το λάδι βασιλικού και σερβίρετε.

Για το λάδι βασιλικού: Σε ένα γουδί λιώνετε τα φυλλαράκια βασιλικού μαζί με το σκόρδο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε καλά.



Υλικά

Ρολά μελιτζάνας με μετσοβόνε
    3 μελιτζάνες μέτριες, σε φέτες πάχους 1 εκ.
    350γρ. μετσοβόνε
    λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τα ρολά μελιτζάνας με μετσοβόνε: Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε το μετσοβόνε σε μεγάλους κύβους και τους βουτάτε (προαιρετικά) σε λάδι βασιλικού. Τοποθετείτε από έναν κύβο σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολό.

Περνάτε τα ρολά σε καλαμάκια και ψήνετε στο BBQ μέχρι να αρχίσει να λιώνει το μετσοβόνε.



Υλικά

Ψητή φέτα στο αλουμινόχαρτο
    400γρ. φέτα, κομμένη σε 2 κομμάτια
    1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
    1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
    ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
    ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
    1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς

Διαδικασία

Για την ψητή φέτα στο αλουμινόχαρτο: Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τη φέτα) σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα πλατύ σκεύος ή ταψάκι και βυθίζετε τα κομμάτια της φέτας. Μαρινάρετε για 1-2 ώρες, γυρίζοντας τα κομμάτια μία φορά τουλάχιστον.

Βάζετε το κάθε κομμάτι τυριού σε ένα αλουμινόχαρτο και μοιράζετε τη μαρινάδα. Κλείνετε σε πακετάκια και ψήνετε για 6-7 λεπτά.

 

Υλικά

Ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο
    8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
    5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
    3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
    ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Για τις ψητές πατάτες στο αλουμινόχαρτο: Πλένετε σχολαστικά τις πατάτες με νερό και τις σκουπίζετε με μια πετσέτα. Κόβετε οκτώ κομμάτια αλουμινόχαρτο και τυλίγετε μία μία τις πατάτες. Τις ψήνετε για 45-60 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος).

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα, κόβετε τις πατάτες στη μέση και ραντίζετε με τη βινεγκρέτ.



Το διαβάσαμε: is.gd/juV6d0





4 accompaniments for bbq






A good BBQ wants correspondingly accompanying. We have prepared neither 1 nor 2 but 4 proposals to choose from.

Materials
 
Grilled vegetables with basil oil
    2 green peppers
    2 red peppers
    2 medium zucchini, sliced ​​½ cm thick.
    1 fennel, in thin slices
    2 eggplants, sliced ​​1 cm thick.
    500gr. Pleurotus mushrooms
   
For basil oil
    8 teaspoons soup extra virgin olive oil
    2 cloves garlic
    2 teaspoons soup vinegar
    ½ bunch of basil (leaves only)
 
 Eggplant rolls with metsovone
    3 medium aubergines, in slices 1 cm thick.
    350gr. metsovone
    a little olive oil for the spread
    salt, freshly ground pepper
   
Baked feta in foil
    400gr. feta, cut into 2 pieces
    1 cup extra virgin olive oil
    1 teaspoon sweet dried oregano
    1 teaspoon sweet dried thyme
    ½ κουτ. sweet boukovo sweet
    Or a cup of sun-dried tomatoes, finely chopped
    1 teaspoon olive paste soup
   
Baked potatoes in foil
    8 medium-sized potatoes
    5 teaspoons soup extra virgin olive oil
    1 teaspoon sweet Dijon mustard
    3-4 sprigs of fresh oregano, finely chopped
    ½ κουτ. sweet paprika sweet
    salt, freshly ground pepper


Procedure
For grilled vegetables with basil oil: Roast the peppers on the BBQ until their skins are black. Put them in a bowl, cover them with plastic wrap and leave them to cool for 15 minutes. Then peel them easily.

Arrange the remaining vegetables on the grill. Roast the zucchini and fennel for 2-3 minutes on each side. Take them off the grill and turn the aubergines and mushrooms. Let them cook for another 3-4 minutes and remove them as well. Put all the vegetables on a plate, cutting them into strips. Sprinkle with basil oil and serve.

For the basil oil: Melt the basil leaves together with the garlic in a mortar. Add the olive oil and vinegar and mix well.

For the aubergine rolls with metsovone: Smear the aubergines with a little olive oil and cook them on the BBQ for 3-4 minutes on each side. Season with salt and pepper and leave to cool.

Cut the metsovone into large cubes and dip them (optional) in basil oil. Place one cube in each slice of eggplant and roll.

Pass the rolls in straws and cook on the BBQ until the metsovone starts to melt.

For the roasted feta in foil: Put all the ingredients (except the feta) in a bowl and mix well. Pour the mixture into a wide pan or pan and dip the pieces of feta. Marinate for 1-2 hours, turning the pieces at least once.

Put each piece of cheese on a foil and divide the marinade. Close in packets and bake for 6-7 minutes.

For baked potatoes in foil: Thoroughly wash the potatoes with water and wipe them with a towel. Cut eight pieces of foil and wrap the potatoes one by one. Bake for about 45-60 minutes (depending on size).

In a bowl, mix the olive oil, mustard, oregano, paprika, salt and freshly ground pepper. Open the foil, cut the potatoes in half and sprinkle with the vinaigrette.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου