Ένα νόστιμο και εναλλακτικό μεζεδάκι με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και ντιπ φέτας, που θα κάνει ωραία παρέα στο ουζάκι σας.
Υλικά
2 μεγάλα κολοκύθια, σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
2 μελιτζάνες μέτριες, σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το κουρκούτι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml ανθρακούχο νερό, παγωμένο
100 ml γάλα παγωμένο
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντιπ φέτας
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
150 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γιαούρτι πρόβειο, παραδοσιακό
8-10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύετε με το σύρμα και προσθέτετε σταδιακά το ανθρακούχο νερό ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί το ανθρακικό. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 20’.
Τηγάνισμα: Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά. Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτάτε λίγες-λίγες τις φέτες κολοκυθιών στο κουρκούτι (κρατώντας τις φέτες για λίγα δευτερόλεπτα στον αέρα να στραγγίξουν λίγο) και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Δεν γεμίζετε το τηγάνι για να έχουν χώρο να τηγανιστούν σωστά, αλλά και να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Τηγανίζετε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Αφού τελειώσετε με τα κολοκυθάκια, συνεχίζετε με τις μελιτζάνες. Σερβίρετε τα λαχανικά αμέσως με το ντιπ φέτας.
Ντιπ φέτας: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη φέτα με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αδειάζετε ο ντιπ σε μπολ, προσθέτετε τον δυόσμο και ανακατεύετε.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ντίνα Νικολάου
Το διαβάσαμε:
is.gd/pCLpFK
A delicious and alternative snack with zucchini, eggplant and feta dip, which will make nice company in your ouzo.
Materials
2 large zucchini, in round slices 0.5 cm thick.
2 medium aubergines, in round slices 0.5 cm thick.
olive oil, for frying
salt, freshly ground black pepper
For the batter
150 gr. flour for all uses
200 ml carbonated water, ice
100 ml of frozen milk
1 egg, lightly beaten
1 teaspoon sweet baking powder
salt, freshly ground black pepper
For the feta dip
200 gr. slice, crushed
150 gr. cream cheese
100 gr. sheep yogurt, traditional
8-10 mint leaves, finely chopped
freshly ground black pepper
Procedure
Batter: In a bowl, mix the flour, milk, egg, baking powder, salt and pepper. Work with the wire and gradually add the carbonated water, stirring with gentle movements so as not to lose the carbonate. Put the bowl in the fridge for 20 '.
Frying: Season the vegetables with salt and pepper. Put enough olive oil in the pan over medium heat. Dip the zucchini slices in the batter little by little (keeping the slices in the air for a few seconds to drain a little) and throw them in the pan. Do not fill the pan so that they have room to fry properly, but also so that the temperature of the oil does not drop.
Fry for a few minutes on both sides until golden brown and transfer to a plate lined with absorbent paper. When you are done with the zucchini, continue with the eggplants. Serve the vegetables immediately with the feta dip.
Feta dip: Mash the feta with the cream cheese, yogurt and milk in a blender. Add the freshly ground pepper and beat until a thick cream is formed. Pour the dip into a bowl, add the mint and stir.
RECIPE BY: Dina Nikolaou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου