Μια συνταγή ιδανική για καλοκαιρινά απογεύματα με θέα τη θάλασσα.
Οι σαρδέλες είναι ιδανικός μεζές για ούζο ή ακόμη και μπίρα. Σε αυτή μάλιστα τη συνταγή, προσθέτουμε τραγανό στοιχείο, πανάροντας τα ψαράκια στη φρυγανιά και ένταση με σκόρδο, τυρί και μαϊντανό ανάμεσα σε κάθε φιλέτο.
Υλικά
16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανός, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρόκος αυγού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα:
1 ασπράδι (χτυπημένο στο χέρι με λίγο νερό να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα)
10 φρυγανιές τριμμένες
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες καθαρίζοντας τα εντόσθια και αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να ετοιμάσει τα ψάρια για εσάς
Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, το τυρί και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά
Γεμίζουμε με κουταλάκι του καφέ μία μία τις σαρδέλες και σκεπάζουμε με ένα ακόμη φιλέτο
Χτυπάμε το ασπράδι αυγού και βάζουμε σε μπολ, πλάι σε άλλο όπου έχουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά
Περνάμε διαδοχικά τις παντρεμένες σαρδέλες από το αλεύρι, μετά στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιά
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/gastronomie/sardeles-pantremenes-syntagi-frygania
A recipe ideal for summer afternoons overlooking the sea.
Sardines are an ideal meze for ouzo or even beer. In fact, in this recipe, we add crispy element, breading the fish on the toast and intensity with garlic, cheese and parsley between each fillet.
Materials
16 large filleted sardines (without bone)
3 cloves garlic, finely chopped
4-5 sprigs of parsley, leaves only, finely chopped
4 tablespoons grated kefalograviera
1 egg yolk
3 tablespoons olive oil
Salt and pepper
Flour for all uses
Sunflower oil for frying
For breading:
1 egg white (beaten by hand with a little water to make a light meringue)
10 breadcrumbs
Implementation
Fillet the sardines by cleaning the entrails and removing the inner bone. You can ask the fisherman to prepare the fish for you
Mix the garlic, parsley, cheese and olive oil in a bowl. Beat the egg and add it to the remaining ingredients
Fill the sardines one by one with a teaspoon and cover with another fillet.
Beat the egg whites and put in a bowl, next to another where we have the flour and in a third the toast
We pass the married sardines successively from the flour, then to the egg white and finally to the toast
Bring the oil to a boil and fry over high heat for 1-2 minutes to get color on both sides.
Source: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/gastronomie/sardeles-pantremenes-syntagi-frygania
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου