Κοτόπουλο με κάρι και ρεβίθια σιγομαγειρεμένα

Ένα θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα ρεβίθια, προσφέροντάς μας πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Πολύ χορταστικό και με λίγες θερμίδες.





Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:30'


Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού τσίλι ήπιο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη
15 γρ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, τριμμένο
600 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
400 γρ. φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
400 γρ. ρεβίθια σε βαζάκι, πλυμένα, στραγγισμένα
1 μικρό μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1/2 λεμόνι, τον χυμό

Για το σερβίρισμα
600 γρ. καστανό ρύζι, μαγειρεμένο στον ατμό
γιαούρτι στραγγιστό




Διαδικασία
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 4΄-5΄ μέχρι να μαλακώσει και να μαραθεί, χωρίς να καεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το τσίλι, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για 1΄ ακόμη. Κατόπιν προσθέτουμε το τζίντζερ και το κοτόπουλο μαζί με τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τα ρεβίθια.

Μαγειρεύουμε για 2-3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τόσο μαλακό ώστε να μπορούμε να το κόβουμε με το κουτάλι. Μόλις μαγειρευτεί, ανακατεύουμε μέσα τον μισό κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, 1 κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο


Φωτογραφίες: James Lee, Styling: Faye Williams, Food styling: Tamara Vos
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Γιώργος Δημητρακόπουλος
Το διαβάσαμε: ibit.ly/GMYC





Chicken with curry and chickpeas simmered





A nutritious dish that combines chicken with chickpeas, offering us protein and nutrients. Very filling and low in calories.

Servings: 4
Preparation time: 30 '
Cooking time: 3: 0 '
Ready in: 3: 30 '

Materials
1 onion, finely chopped
2 cloves garlic, finely chopped
1 ½ κουτ. sweet cumin powder
1 teaspoon sweet chili mild, powdered
1 teaspoon sweet turmeric powder
15 gr. ginger, peeled, grated
600 gr. chicken breast, diced
400 gr. fresh tomatoes, finely chopped
400 gr. chickpeas in a jar, washed, drained
1 small bunch of coriander, finely chopped
1/2 lemon, the juice

For serving
600 gr. brown rice, steamed
yoghurt

Procedure
Heat a large pan or saucepan over medium heat and cook the onion for 4΄-5΄ until it softens and withers, without burning. Then add the garlic, cumin, coriander, chili, turmeric and cook for another 1΄. Then add the ginger and chicken together with the chopped tomatoes and chickpeas.

Cook for 2-3 hours on very low heat with the lid closed or until the chicken is cooked and soft enough that we can cut it with a spoon. Once cooked, mix in half the coriander and lemon juice. Serve with brown rice, 1 tablespoon yogurt and sprinkle with the remaining fresh coriander

Photos: James Lee, Styling: Faye Williams, Food styling: Tamara Vos
RECIPE BY: George Dimitrakopoulos

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου