Μια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως σφυρίδες, στήρες, λαβράκια.
Αμα μπορείτε να βρείτε βλάχο (το ψάρι!) ακόμα καλύτερα γιατί είναι πιο γευστικός και από το ροφό.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- Δύο κιλά ροφό
- 1 κιλό σέλινο
- 1-2 σελινόριζες
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο. Κόβουμε σε 6-8 κομμάτια τη σελινόριζα
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο. Κόβουμε σε 6-8 κομμάτια τη σελινόριζα
Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κομμάτια της σελινόριζας και το σέλινο.
Από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες του ψαριού τη μια δίπλα στην άλλη.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αν χρειαστεί ρίχνουμε 1-2 κουταλιές νερό.
Τότε, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, για 5-6 λεπτά.
Σερβίρουμε το ψάρι με το σέλινο με το ζουμάκι του και καλή μας όρεξη!
Αν θέλουμε συνοδεύουμε με κάποια σάλτσα βινεγκρετ.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/psZE8Z
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου