Τα τάκος με τα χοιρινά κεφτεδάκια και τη σάλτσα γαλομυζήθρας είναι ένα πιάτο που μας ζεσταίνει την καρδιά και γεμίζει νόστιμα τα βράδια του χειμώνα. Ένα τάκο για όλους!
Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Υλικά
4 τορτίγιας από καλαμπόκι ή στάρι περίπου 12 εκατοστών
Για τα κεφτεδάκια
200 γρ. χοιρινός κιμάς, περασμένος μία φορά
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. κοφτή δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
50 γρ. νιφάδες βρώμης
Αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
λίγο ηλιέλαιο
λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Για τις άλλες παρασκευές
12-15 ημίλιαστα ντοματίνια
1 μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού πιπεριά τσίλι κόκκινη
1 λάιμ, τον χυμό
1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. φρέσκια γαλομυζήθρα
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
30 ml γάλα
4 φέτες lime
Διαδικασία
Πλάθουμε σε βαθύ μπολ τα κεφτεδάκια με όλα τα υλικά της συνταγής, σκεπάζουμε με μεμβράνη και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε σε μπαλάκια περίπου 10 γρ. το καθένα, τα πανάρουμε σε σιμιγδάλι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
Ετοιμάζουμε την pico de gallo: Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το μηλο , τον χυμό λαιμ, την πιπεριά τσίλι, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Για την σάλτσα γαλομυζήθρας: Χτυπάμε με πιρούνι την γαλομυζήθρα με το γάλα και την καπνιστή πάπρικα.
Σερβίρουμε με 5 κεφτεδάκια, μια κουτάλια pico de gallo, 3-4 ημίλιαστα ντοματίνια, σάλτσα γαλομυζήθρας και μια φέτα λάιμ.
Ετοιμάζουμε την pico de gallo: Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το μηλο , τον χυμό λαιμ, την πιπεριά τσίλι, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Για την σάλτσα γαλομυζήθρας: Χτυπάμε με πιρούνι την γαλομυζήθρα με το γάλα και την καπνιστή πάπρικα.
Σερβίρουμε με 5 κεφτεδάκια, μια κουτάλια pico de gallo, 3-4 ημίλιαστα ντοματίνια, σάλτσα γαλομυζήθρας και μια φέτα λάιμ.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Δημήτρης Μαλανδρένης
Το διαβάσαμε: ibit.ly/JEsA
Tacos from pork meatballs with smoked galomizithra sauce
Tacos with pork meatballs and galomyzithra sauce is a dish that warms our hearts and fills deliciously in the winter evenings. A taco for everyone!
Servings: 3
Preparation time: 20 '
Cooking time: 30 '
Ready in: 50 '
Materials
4 tortillas from corn or wheat about 12 cm
For the meatballs
200 gr. minced pork, passed once
1 teaspoon sweet cumin
1 teaspoon chopped mint, finely chopped
1 egg
1 teaspoon sweet dried oregano
50 gr. oat flakes
Salt Pepper
For frying
a little sunflower oil
a little semolina
For the other preparations
12-15 semi-sun cherry tomatoes
1 apple, cut into small cubes
1 teaspoon sweet coriander, finely chopped
1 teaspoon sweet red chili pepper
1 lime, the juice
1 teaspoon onion soup, cut into small cubes
100 gr. fresh galomizithra
1 teaspoon sweet smoked paprika
30 ml of milk
4 slices of lime
Procedure
Shape the meatballs in a deep bowl with all the ingredients of the recipe, cover with cling film and keep in the fridge for 30 minutes. Shape into balls of about 10 gr. each, bread them in semolina and fry in sunflower oil.
Prepare the pico de gallo: Put the apple, the lime juice, the chili pepper, the onion and the coriander in a deep pan. Stir and set aside.
For the galomizithra sauce: Beat the galomizithra with the milk and the smoked paprika with a fork.
Serve with 5 meatballs, a spoonful of pico de gallo, 3-4 half cherry tomatoes, galomizithra sauce and a slice of lime.
Photography: Diogenis Papadopoulos
RECIPE BY: Dimitris Malandrenis
Tacos, Dimitris Malandrenis, tacos, Pork meatballs
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου