Προφιτερόλ με σος φράουλας
Για τη ζύμη
240ml νερό (περίπου 1 ποτήρι)
65γρ. βούτυρο φρέσκο
125γρ. αλεύρι
5 αβγά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, ελάχιστο
Για τη sauce φράουλας
400γρ. φράουλες
150γρ. ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
παγωτό βανίλια
φράουλες φρέσκιες, μικρές
Μια καλοκαιρινή παραλλαγή του γνωστού μας προφιτερόλ… Τα σου γεμίζουν με παγωτό βανίλια και η δροσερή φράουλα αντικαθιστά τη σοκολάτα. Άρωμα, χρώμα και πάθος σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό!
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη: Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτετε όλο το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά, μέχρι το μίγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Βήμα 2
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε ένα αβγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν απορροφηθεί εντελώς από το μίγμα, προσθέτετε τρία αβγά ακόμα (ένα ένα) ανακατεύοντας πάντα ζωηρά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους στους 200οC.
Βήμα 3
Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ. Σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί σκεπασμένο με λαδόχαρτο απλώνετε μικρές ποσότητες ζύμης και σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Χτυπάτε το τελευταίο αβγό με λίγο γάλα, αλείφετε τα σου και τα ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά. Όταν ψηθούν και φουσκώσουν σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε την πόρτα και τα αφήνετε μέσα για 5 λεπτά ακόμα. Έπειτα τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 4
Για τη sauce: Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με τις φράουλες μέχρι να λιώσουν. Διατηρείτε τη sauce στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Βήμα 5
Ανοίγετε τα σου στη μέση και τα γεμίζετε με παγωτό. Τα κλείνετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα σε σχήμα πυραμίδας. Περιχύνετε με λίγη sauce -την υπόλοιπη τη σερβίρετε σε σαλτσιέρα- και γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Το διαβάσαμε: ibit.ly/bvTT
Profiteroles with strawberry sauce
Materials
For the dough
240ml water (about 1 glass)
65g fresh butter
125g flour
5 eggs
1 tsp. tablespoons of sugar
salt, minimal
For the strawberry sauce
400g strawberries
150g sugar
For the garnish
vanilla ice cream
fresh strawberries, small
A summer variation of our well-known profiteroles... They are filled with vanilla ice cream and the cool strawberry replaces the chocolate. Fragrance, color and passion in an irresistible combination!
Procedure
Step 1
First prepare the dough: Boil water with a little salt, sugar and butter in a saucepan. Add all the flour and mix vigorously, until the mixture comes off the pan.
Step 2
Remove the pot from the heat and add an egg while continuing to mix. When it is completely absorbed by the mixture, add three more eggs (one at a time), always mixing vigorously. Preheat the oven to 200°C.
Step 3
Put the dough in a cornet. On a buttered pan or a pan covered with greaseproof paper, spread small amounts of dough and at a sufficient distance between them because they will rise. Beat the last egg with a little milk, brush them and bake them in the oven for 25-30 minutes. When they are cooked and puffed up, turn off the oven, open the door and leave them in for another 5 minutes. Then take them out and let them cool.
Step 4
For the sauce: Beat the sugar with the strawberries in a blender until they melt. Keep the sauce in the refrigerator until serving.
Step 5
You open yours in the middle and fill them with ice cream. You close them and place them on a pyramid-shaped plate. Pour over some sauce - serve the rest in a saucer - and garnish with whole strawberries.
Photo: Giorgos Dracopoulos
Food Styling: Tina Webb
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου