Πικάντικο χωριάτικο κοτόπουλο με άγρια βότανα στη γάστρα και πατάτες κ-οφτές

Αυτό το κοτόπουλο, που ψήνεται στη γάστρα με μια μαρινάδα πλούσια σε μπαχαρικά και μυρωδικά, συνοδεύεται από πατάτες ψημένες στη λαδόκολλα και είναι νοστιμότατο.




Υλικά

Μερίδες: 4
    1 1/2 κιλό χωριάτικο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    4 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
    1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
    300 ml χυμός πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα
    1 κουτ. σούπας θυμάρι
    2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
    3 φύλλα δάφνης
    5 κόκκους μπαχάρι σε σκόνη
    1/2 κουτ. γλυκού κύμινο




Για τις πατάτες
    600 γρ. πατάτες χοντροκομμένες με τη φλούδα τους
    ελαιόλαδο
    1 κλωνάρι αποξηραμένο δεντρολίβανο
    1 σκελίδα σκόρδο
    Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε μεταλλικό σκεύος ανακατεύουμε τον πελτέ με την πάπρικα, τη ματζουράνα, το θυμάρι και το σκόρδο για να γίνει μια μαρινάδα. Σε τηγάνι ροδίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κομμάτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές και τα καλύπτουμε στη συνέχεια με τη μαρινάδα, γυρίζοντάς τα να πάει παντού. Αλατίζουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα μαζί με τον χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα δάφνης, λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε φούρνο στους 170°C για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 2
Τυλίγουμε τις πατάτες σε λαδόκολλα με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και τη σκελίδα σκόρδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση περίπου ώρα. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο το κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με τις πατάτες και γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΗΣ
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

 Το διαβάσαμε:  ibit.ly/fKnQ





Spicy country chicken with wild herbs in the shell and k-oftes potatoes




Spicy country chicken with wild herbs in the shell and k-oftes potatoes

This chicken, roasted in the shell with a marinade rich in spices and herbs, comes with potatoes baked in parchment paper and is delicious.

Materials

Servings: 4
    1 1/2 kg country chicken cut into portions
    4 tsp. of tomato paste soup
    1 tsp. sweet hot paprika
    300 ml orange juice together with the zest of 1 orange
    1 tsp. soup spoon dry marjoram
    1 tsp. thyme soup
    2 cloves of minced garlic
    3 bay leaves
    5 allspice powder
    1/2 tsp. sweet cumin
   
For the potatoes
    600 gr. coarsely chopped potatoes with their skins on
    olive oil
    1 sprig of dried rosemary
    1 clove of garlic
    Salt Pepper

Procedure

Step 1
In a metal container, mix the pulp with the paprika, marjoram, thyme and garlic to make a marinade. In a frying pan, brown the chicken pieces in a little olive oil on all sides and then cover them with the marinade, turning them to get them all over. We salt. Place the chicken in the pan along with the orange juice, bay leaves, a little olive oil and bake in an oven at 170°C for about 2 hours.

Step 2
Wrap the potatoes in parchment paper with olive oil, rosemary and the clove of garlic and bake them in a preheated oven for about an hour and a half. Serve the chicken in portions in a shallow dish together with the potatoes and garnish with a slice of orange.


DIMITRIS MALANDRENIS
Photo: Diogenis Papadopoulos
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου