Φτιάχνουμε ζουµερές ντοµάτες στον φούρνο, παραγεμισμένες με μοτσαρέλα και δίνουμε έναν παιχνιδιάρικο τόνο στο τραπέζι.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
3-4 φέτες ψωµί προζυµένιο, σε κυβάκια
λίγο ε.π. ελαιόλαδο
12 ντοµάτες ποµοντόρια
2-3 µπάλες µοτσαρέλα, σε µικρά κοµµάτια
6 φύλλα δάφνη, κοµµένα στη µέση κατά µήκος
1 µικρό βαζάκι pesto βασιλικού
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Αλείφουµε κάθε κοµµάτι ψωµιού µε ελαιόλαδο και τα στρώνουµε σε ένα µέτριο αντικολλητικό ταψί. Ψήνουµε στον φούρνο για 20΄ όσο ετοιµάζουµε τις ντοµάτες. Τοποθετούµε τα ποµοντόρια οριζόντια µπροστά µας και τα χαράζουµε βαθιά 5-6 φορές, προσέχοντας να µη φτάσει το µαχαίρι µέχρι κάτω. Γεµίζουµε κάθε άνοιγµα µε ένα κοµµατάκι µοτσαρέλα, ενώ στο κέντρο κάθε ντοµάτας βάζουµε από 1 φύλλο δάφνη.
Βήμα 2
Ακουµπάµε τις ντοµάτες «ακορντεόν» πάνω στα κυβάκια του ψωµιού που έχουν αρχίσει να γίνονται τραγανά. Σε κάθε άνοιγµα ρίχνουµε λίγο πέστο µε ένα κουταλάκι. Περιχύνουµε µε λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουµε καλά. Ψήνουµε για επιπλέον 20΄ ή µέχρι οι ντοµάτες να µαλακώσουν και ψηθούν µέχρι µέσα. Σερβίρουµε µε τα κυβάκια ψωµιού που θα έχουν απορροφήσει το ωραίο ζουµί.
ΔΩΡΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ
Το διαβάσαμε:
ibit.ly/clcx
We make juicy "accordion" tomatoes with mozzarella
We make juicy tomatoes in the oven, stuffed with mozzarella and set a playful tone on the table.
Materials
Servings: 4-6
3-4 slices of sourdough bread, cubed
a little e.p. olive oil
12 pomontoria tomatoes
2-3 balls of mozzarella, in small pieces
6 bay leaves, cut in half lengthwise
1 small jar of basil pesto
Procedure
Step 1
Preheat the oven to 200°C in the air. Brush each piece of bread with olive oil and place them on a medium non-stick pan. Bake in the oven for 20 minutes while we prepare the tomatoes. We place the pomontories horizontally in front of us and cut them deeply 5-6 times, being careful not to let the knife reach all the way down. Fill each opening with a piece of mozzarella, while in the center of each tomato we place 1 bay leaf.
Step 2
Place the "accordion" tomatoes on the bread cubes that have started to become crispy. Pour a little pesto with a spoon into each opening. Drizzle with a little olive oil and season well with salt. Bake for an additional 20' or until the tomatoes are soft and cooked through. Serve with the bread cubes that will have absorbed the nice juice.
DORA DIMITROULA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου