Μελιτζανόπιτα με πιπεριές φέτα και κασέρι

Μια νόστιμη καλοκαιρινή πίτα με πλούσια, καπνιστή γεύση από τις ψητές μελιτζάνες. Για ακόμη περισσότερη γεύση προσθέτετε στη γέμιση φέτα και κασέρι.

 




Υλικά

Για το φύλλο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για φύλλο
1 φλιτζάνι νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση
3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, ψημένες στο μαντέμι ή τα κάρβουνα
3-4 πιπεριές χρωματιστές, ψημένες στο γκριλ, ξεφλουδισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αβγά
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένo
1½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
πιπέρι φρεσκοτριμμένο




Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το νερό με το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Όταν μισοκρυώσει ανακατεύετε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Τη χωρίζετε σε τέσσερα μπαλάκια και τα αφήνετε σκεπασμένα μέσα σε αλευρωμένο μπολ για 1-2 ώρες.

Βήμα 2

Κατόπιν, τα πασπαλίζετε με νισεστέ και με τον πλάστη τα ανοίγετε σε τέσσερα φύλλα. Τα αλείφετε με λάδι και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο σκεπασμένα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 3

Στο μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση: ξεφλουδίζετε τις ψημένες μελιτζάνες και βάζετε τη σάρκα τους σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Την ψιλοκόβετε ή τη λιώνετε στο μπλέντερ.

Βήμα 4

Στρώνετε τα δύο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε ένα ρηχό, λαδωμένο ταψί με διάμετρο 32-34εκ. Μοιράζετε σε όλη την επιφάνεια τις λιωμένες μελιτζάνες και απλώνετε από πάνω το σκόρδο και τις ψητές πιπεριές κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια.

Βήμα 5

Ανακατεύετε τα τυριά με τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι και περιχύνετε τα ψημένα λαχανικά. Μοιράζετε στην επιφάνεια τη σάλτσα ντομάτας και σκεπάζετε με τα δύο τελευταία φύλλα.

Βήμα 6

Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο, τη χαράζετε σε κομμάτια και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.



ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Το διαβάσαμε: ibit.ly/Y-28





Eggplant pie with feta peppers and caseri




Eggplant pie with feta peppers and caseri

A delicious summer pie with a rich, smoky flavor from the roasted eggplants. For even more flavor, add feta and caseri to the filling.

Materials

For the sheet
3 cups all purpose or puff flour
1 cup of water
1 tsp. sweet salt
1 tsp. sweet sugar
¾ cup olive oil
feel for the opening of the leaves

For the filling
3 large eggplants, roasted in cast iron or coals
3-4 colored peppers, grilled, peeled
2 cloves of garlic, finely chopped
2 eggs
½ kilo crumbled feta cheese
1 cup grated cheese
½ cup chopped parsley
1½ cups tomato sauce
freshly ground pepper

Procedure

Step 1
Boil water with oil, sugar and salt. When half cooled, mix the flour little by little until you have a smooth and elastic dough. Divide it into four balls and leave them covered in a floured bowl for 1-2 hours.
Step 2
Then, sprinkle them with starch and open them into four leaves with the rolling pin. Brush them with oil and place them one on top of the other, covered. Preheat the oven to 200 degrees.
Step 3
In the meantime, make the filling: peel the baked eggplants and put their flesh in a colander to drain well. Chop it or melt it in a blender.
Step 4
Lay the two sheets, one on top of the other, in a shallow, greased pan with a diameter of 32-34cm. Spread the melted aubergines over the entire surface and spread the garlic and roasted peppers cut into long narrow pieces on top.
Step 5
Mix the cheeses with the eggs, parsley and pepper and pour over the baked vegetables. Spread the tomato sauce on the surface and cover with the last two leaves.
Step 6
Brush the surface of the pie with olive oil, cut it into pieces and bake it in the oven for about 1 hour.

SIMON KAFIR
Photography: Vangelis Paterakis - Food Styling: Antonia Kati


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου