- 6 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Βανίλια-Κεράσι (Spagnola)
- 300 γρ. φράουλες
- Για το κέικ σοκολάτα:
- 175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 175 γρ. λεπτή άχνη ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 150 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
- 50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Λίγο αλάτι
- Αρχικά, προθέρμανε το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα).
- 2 Στη συνέχεια, πάρε μια τετράγωνη φόρμα κέικ 18 εκ. άλειψε λίγο βούτυρο μέσα και σκέπασε τον πάτο της φόρμας με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
- 3 Όταν το κάνεις αυτό, βάλε όλα τα συστατικά για το κέικ σοκολάτας σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα με μίξερ χειρός ή ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό ή τόσο ώστε να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- 4 Ρίξε τώρα το μείγμα στη φόρμα του κέικ με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει λεία η επιφάνεια. Αφού βεβαιωθείς ότι ο φούρνος έχει ζεσταθεί, βάλε το κέικ μέσα και ψήσε το.
- 5 Μετά από 45-50 λεπτά, βγάλε το έξω και άφησέ το να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σχάρα.
- 6 Με ένα κουπ-πατ κόψε 6 κομμάτια σε σχήμα καρδιάς και βάλε τα σε ισάριθμα πιάτα.
- 7 Σειρά τώρα έχουν οι φράουλες. Αφού τις κόψεις στη μέση, κόψε ένα μικρό "Λ" από τη μεγαλύτερη άκρη, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο σχήμα καρδιάς.
- 8 Στη συνέχεια, βάλε από μία μπάλα παγωτό σε κάθε καρδιά.
- 9 Τέλος, γαρνίρισε με μερικές φράουλες πάνω από το παγωτό και τα κεκάκια καρδιές με φράουλες είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!
Συνταγή απο το http://cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου