Ψητός μπακαλιάρος σε πίτα για σουβλάκι

Ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης ετοιμάζει πίτες για σουβλάκι διαφορετικές. Μαρινάρει φιλέτο μπακαλιάρου με bbq sauce και soy sauce, το ψήνει στο φούρνο και τον σερβίρει σε πίτες για σουβλάκι με ντομάτα, αγγούρι και μυρωδικά.


Ο μπακαλιάρος όπως δεν τον έχετε ξαναγευτεί.




Υλικά
Για τον μπακαλιάρο
600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ή ρολό) χωρίς κόκαλο, κατεψυγμένο,αποψυγμένο
4 κουτ. σούπας bbq sauce
2 κουτ. σούπας soy sauce
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
3 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι καυτερό

Για τις πίτες
4 πίτες για σουβλάκι
1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε μισές φέτες
1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 λεμόνι, τον χυμό
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο




Διαδικασία
Βήμα 1

Σε λεκανάκι ανακατεύουμε την bbq sauce, το σκόρδο, τη soy sauce, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κρασί και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τον μπακαλιάρο, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 15΄. Τον βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, περιχύνουμε με όση μαρινάδα έχει απομείνει στο μπολ, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄ στους 180ºC σε προθερμασμένο φούρνο.


Βήμα 2

Αφαιρούμε το ψάρι και σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το ζουμί του ψησίματος και το συμπυκνώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει το μισό. Σπάμε με ένα πιρούνι τον μπακαλιάρο, ανακατεύουμε με το ζουμί από το τηγανάκι και μοιράζουμε σε 4 πίτες , σερβίροντας με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού και μαϊντανό.


 

Γρηγόρης Χέλμης

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studio M.
Το διαβάσαμε: ibit.ly/H7Gu





Grilled cod in a pie for a skewer





Grilled cod in a pie for a skewer

Chef Grigoris Helmis prepares different souvlaki pies. He marinates cod fillet with bbq sauce and soy sauce, bakes it in the oven and serves it in pies for skewers with tomato, cucumber and herbs.

Cod like you've never tasted before.

Materials
For the cod
600 gr. boneless cod fillet (or roll), frozen, thawed
4 tsp. soup bbq sauce
2 tsp. soy sauce soup
1 clove garlic, chopped
2 tsp. of soup olive oil
2-3 sprigs of fresh thyme
3 tsp. tablespoon dry white wine
1 pinch red hot pepper

For the pies
4 pies for skewers
1 medium tomato, cut in half
1/2 cucumber, thinly sliced
1 medium onion, sliced
1/2 lemon, the juice
1 handful parsley, chopped

Procedure
Step 1
In a bowl, mix the bbq sauce, garlic, soy sauce, olive oil, thyme, wine and pepper. Add the cod, mix and marinate for 15 minutes. Put it in a small pan, pour over as much marinade as is left in the bowl, cover with aluminum foil and bake for 30 minutes at 180ºC in a preheated oven.

Step 2
Remove the fish and pour the cooking juice into a small pan and condense it on medium to low heat until half is left. Break the cod with a fork, mix with the juice from the pan and divide into 4 pies, serving with tomato, cucumber, onion, lemon juice and parsley.

Styling: Tzannis Sifnaios, Food styling: M. Georgiadis, Photos: Studio M.


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου