Αναμειγνύετε την ξινομυζήθρα με τη φέτα, βάζετε από 1 κουταλιά του γλυκού στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολά. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, με μικρή απόσταση ανάμεσά τους.
Μελιτζάνα Συνταγή: Η μελιτζάνα αγαπά πολύ τόσο τα φρέσκα λευκά τυριά με οξύτητα όσο και τις γλυκές, αρωματικές ντομάτες. Τα σερβίρετε ως μεζέ αλλά και ως κύριο πιάτο, ένα λαδερό λατρεμένο.
Υλικά για 4 άτομα
4 μελιτζάνες φλάσκες
400 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
3-4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
100 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε, στο ελαιόλαδο που καίει, σε μέτρια φωτιά. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Αναμειγνύετε την ξινομυζήθρα με τη φέτα, βάζετε από 1 κουταλιά του γλυκού στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολά. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, με μικρή απόσταση ανάμεσά τους.
Σάλτσα: Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, ρίχνετε την ντομάτα με το
σκόρδο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η
σάλτσα.
Περιχύνετε τα ρολά, πασπαλίζετε το τυρί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
Απο Γεωργία Σκιτζή
Το διαβάσαμε:
ibit.ly/CEve
Eggplant Recipe: Small rolls for a first course or appetizer
Mix the sour cream with the feta, put 1 teaspoon on the edge of each eggplant slice and roll it up. You place them in a pan, one next to the other, with a small distance between them.
Eggplant Recipe: Eggplant loves both fresh white cheeses with acidity and sweet, aromatic tomatoes. Serve them as an appetizer or as a main dish, a fat favorite.
Materials for 4 people
4 eggplant flasks
400 gr. xinomyzithra
100 gr. crumbled feta
e.p. olive oil for frying
For the sauce
3-4 ripe tomatoes
1 large onion, chopped
2 cloves of garlic, finely chopped
½ bunch parsley, chopped
3-4 tbsp. e.p. olive oil
100 gr. cephalotiri or cephalograviera, grated
salt, freshly ground pepper
Implementation
Cut the aubergines into thin slices lengthwise and fry them in the hot olive oil over medium heat. Transfer them to a plate with absorbent paper to remove the excess oil.
Mix the sour cream with the feta, put 1 teaspoon on the edge of each eggplant slice and roll it up. You place them in a pan, one next to the other, with a small distance between them.
Sauce: Fry the onion in olive oil, add the tomato with garlic and parsley, salt and pepper and simmer until the sauce thickens.
Pour over the rolls, sprinkle with cheese and bake for about 20 minutes in a strong oven.
By Georgia Skitzis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου