Ψητό κουνουπίδι σαν μπριζόλα

Αυτή η χορτοφαγική... μπριζόλα, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά της. 




Δοκιμάστε τη, κρατήστε όμως και τα μικρά κομμάτια που θα περισσέψουν καθαρίζοντας και κόβοντας το κουνουπίδι. 

Μπορείτε να τα βάλετε σε σαλάτες, σούπες ή ζωμούς, ή να τα ψήσετε και αυτά με τον ίδιο τρόπο σε μια άκρη του ταψιού μαζί με τις μεγάλες φέτες.



Υλικά
  •     1 μεγάλο κουνουπίδι περίπου 1.200-1.400 γρ.
  •     6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •     ξύσμα από 2 λεμόνια
  •     2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  •     1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  •     4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  •     2 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο σε πολύ λεπτά ψίχουλα
  •     2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •     αλάτι


Εκτέλεση
  • Αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα από το κουνουπίδι, κόψτε μία λεπτή φέτα από τη βάση του και ακουμπήστε το στο ξύλο κοπής. Κόψτε το κάθετα σε 4 φέτες με ίσο πάχος.
  • Απλώστε τις φέτες του κουνουπιδιού σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύσμα των λεμονιών, το σκόρδο, την πάπρικα και την τριμμένη παρμεζάνα. Απλώστε το μείγμα αυτό πάνω στις φέτες του κουνουπιδιού. Αλατίστε και μετά πασπαλίστε με τα ψίχουλα του ψωμιού.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

Βαγγέλης Δρίσκας
0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Το διαβάσαμε:is.gd/C24QNE





Roasted cauliflower like steak






This vegetarian ... easy, fast, steak will surprise you with its deliciousness.

Try it, but also keep the little pieces left over by cleaning and cutting the cauliflower.
You can put them in salads, soups or broths, or bake them in the same way at one end of the pan with the large slices.

Materials
    1 large cauliflower about 1,200-1,400 g.
    6pcs soup of olive oil
    zest of 2 lemons
    2 cloves of grated garlic
    1 box sweet paprika sweet
    4 boxes. of grated parmesan soup
    2 slices of toast bread grated in very thin crumbs
    2 boxes. of chopped parsley soup
    salt

Implementation
Remove the outer leaves from the cauliflower, cut a thin slice from its base and rest it on the cutting board. Cut vertically into 4 slices of equal thickness.
Spread the slices of cauliflower on a baking sheet.
In a bowl mix olive oil, lemon zest, garlic, paprika and grated parmesan. Spread this mixture on the slices of cauliflower. Salt and then sprinkle with bread crumbs.
Bake in preheated oven at 180 degrees for 15-20 minutes. Sprinkle with parsley and serve.

Vangelis Driskas
0:30 Friday
4 Servings Quantity

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου