Μοσχαράκι στη γάστρα με μπίρα και δαμάσκηνα

Είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό του χειμώνα. Το μοσχαράκι λιώνει στο στόμα κι η σάλτσα του, που δένει μπίρα, φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά, είναι γεμάτη νοστιμιά. 



Επειδή το κρέας θέλει την ώρα του στο φούρνο για να τρυφερέψει, προτιμήστε το για το κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και για τις μέρες των γιορτών - θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σας.



Υλικά
  •     1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (χτένι ή ελιά) κομμένο σε μερίδες
  •     2 πράσα ψιλοκομμένα
  •     3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •     3 καρότα ψιλοκομμένα
  •     500 ml μαύρη μπίρα
  •     2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  •     20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  •     2 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  •     2 κουτ. σούπας μέλι
  •     1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •     2 δαφνόφυλλα
  •     3 κόκκοι μπαχάρι τριμμένο
  •     4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  •     1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  •     ελαιόλαδο
  •     αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
  1. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο και το τζίντζερ, αλατοπιπερώστε τα και αδειάστε το μείγμα στη γάστρα. Ακουμπήστε το κρέας πάνω στα σοταρισμένα λαχανικά.
  2. Ανακατέψτε την μπίρα με το μέλι και τον πελτέ και ρίξτε τα στη γάστρα. Βάλτε τα δαμάσκηνα, το θυμάρι, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα, σκεπάστε τη γάστρα και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 3 ώρες.
  3. Όταν μαγειρευτεί το φαγητό, περάστε τη σάλτσα που έμεινε στη γάστρα από ένα λεπτό σουρωτήρι και αφήστε τη στη φωτιά να βράσει για λίγα λεπτά.
  4. Μετά δέστε τη με το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του και συνοδέψτε το με τα λαχανικά. Ταιριάζει πολύ και με αφράτο πουρέ πατάτας.

Βαγγέλης Δρίσκας
3:20 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image


Το διαβάσαμε:is.gd/Ez4T1t





Beef in the hull with beer and plums






It is a very nice winter meal. The veal melts in the mouth and its sauce, which binds beer, fruits, vegetables and herbs, is full of flavor.

Because the meat wants its time in the oven to feed, prefer it for the Sunday table as well as for the feast days - it will leave the best impression on your guests.

Materials
    1.5 kg of veal (scallop or olive) cut into portions
    2 leeks finely chopped
    3 large chopped dried onions
    3 carrots chopped
    500 ml of black beer
    2 cloves of grated garlic
    20 plums without pum
    2 boxes. sweet grated ginger
    2 boxes. soup of honey
    1 box soup with tomato wedges
    2 laurel leaves
    3 Grains of Grated Spice
    4-5 sprigs of fresh thyme
    1 box sweet cornflower
    olive oil
    Salt Pepper

Implementation
Sauté the carrots, onions, leeks, garlic and ginger in a little olive oil, salt and pepper and pour the mixture into the hull. Put the meat on the sautéed vegetables.
Mix the beer with the honey and pelt and pour into the hull. Put the prunes, thyme, spice and laurel leaves, cover the hull and cook in a preheated oven at 160 ° C for 3 hours.
When the food is cooked, pass the sauce left on the hull by a thin strainer and allow it to boil for a few minutes.
Then sprinkle with cornflour dissolved in 2-3 tablespoons of water. Serve the meat with its sauce and accompany it with the vegetables. Fits well with fluffy mashed potatoes.

Vangelis Driskas
3:20 Friday
6 Servings Quantity
Photo: iStock / Ideal Image

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου