Αρωματικό στήθος κοτόπουλου με σαλάτα με ντοματίνια και αμύγδαλα

Κοτόπουλο με βανίλια; Τολμήστε το. Ιδιαίτερη γεύση και φίνο άρωμα που δεν παραπέμπει καθόλου σε γλυκό, αλλά προσθέτει ξηροκαρπάτη, γήινη αίσθηση. Αν δεν έχετε φυσική, προσθέστε 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας.




Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15'
Χρόνος: 20'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 15.60€

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα εγκαρσίως στη μέση (τα ανοίγουμε δηλαδή στα δύο)
  • 1 λοβός βανίλιας (με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγουμε κατά μήκος τη βανίλια και παίρνουμε με τη λάμα τα σπόρια)
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • χυμός από 3 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Για τη σαλάτα
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα για 5-6 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, και χοντροσπασμένα στο μούλτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 300 γρ. ντοματάκια, κομμένα στα 2
  • 1 κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βανίλια, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μισό λάδι και αλατοπίπερο. Βάζουμε στο μείγμα τα στήθη κοτόπουλου, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν.




Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, να φύγει η περιττή μαρινάδα, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μετριάζουμε τη φωτιά και ψήνουμε, αλείφοντας τακτικά με τη μαρινάδα, για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Για τη σαλάτα: 

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τη σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Συνταγή: Δημήτρης Κοντόπουλος


Το διαβάσαμε:is.gd/LcjnwV





Flavored chicken breast with salad with cherry tomatoes and almonds






Chicken with vanilla? Dare it. Special taste and aroma that does not refer to sweet, but adds dry carp, earthy feeling. If you have no physics, add 1 tsp. Sweet vanilla in a van.

Servings: 4
Preparation: 15 '
Time: 20 '
Degree of Difficulty: Easy
Cost: € 15.60

Materials
700g chicken breast fillets cut in half (open in two)
1 vanilla pod (with the knife's tip we cut along the vanilla and take the spores with the blade)
2 boxes. soup with soy sauce
2 boxes. soup of brown sugar
2 boxes. soup with lemon zest
juice of 3 lemons
4 boxes. soup of olive oil
salt, freshly ground pepper

For the salad
50 g white almonds, roasted for 5-6 minutes in a non-greasy, non-greasy frying pan
1 clove of garlic, finely chopped
1/2 bunch of parsley, finely chopped
10 basil leaves, coarsely cut
300 g tomatoes, cut in 2
1 onion, in small cubes
60 ml of olive oil
salt, freshly ground pepper

Procedure
In a bowl mix vanilla, soy sauce, sugar, zest and lemon juice, half oil and salt and pepper. Put the chicken breasts in the mixture, stir and leave to marinate for 10 minutes. Heat a non-stick frying pan over remaining olive oil on high heat. Shake the chicken pieces, leaving the marinade unnecessary, and saute for 3-4 minutes on each side, until they turn brown. Reduce heat and bake regularly, marinade for about 10-15 minutes, until chicken is tender.

For the salad: Mix all the ingredients for the salad and serve with the chicken.

Photo: Alexandros Antoniadis
Recipe: Dimitris Kontopoulos

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου