Μελωμένο και μαλακό χοιρινό, με κρατσανιστή πέτσούλα όνειρο
Προετοιμασία: 0:10'
Μαγείρεμα: 3:00'
Μερίδες: 10
Υλικά Συνταγής
- 1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Για τις πατάτες
- 1½ κιλό μικρές πατάτες
- 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
- 2 πορτοκάλια (το χυμό)
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για το χοιρινό στο φούρνο, βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους.
Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30′.
Βάζουμε σε μπολ τις ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες ,το σκόρδο με τη φλούδα και όλα τα υγρά.
Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα. Αλείφουμε το μπούτι με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30′ μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.
Το διαβάσαμε:is.gd/dUzVWr
Pork leg with honey, mustard, orange and spiced potatoes
If you have guests this is a food that will make you white supremacists!
Sliced and soft pork, with a crunchy dream napkin
Preparation: 0:10 '
Cooking: 3:00 '
Servings: 10
Recipe ingredients
1 whole pork leg with about 3 kg of nuts
2 tbsp. honey
1 tsp balsamic
3 tbsp. mustard
2 orange juice and orange bunches
1 lemon
salt
pepper
2 sprigs of rosemary
For potatoes
1½ kg small potatoes
2 sk garlic with peel
2 oranges (the juice)
1 lemon (the juice)
1/2 cup olive oil
2 tbsp. mustard
salt
pepper
Implementation
For the pork in the oven, remove the keg from the refrigerator and allow it to come to room temperature for at least 1 hour. Put it on a baking tray and chop the surface of the fat into rhombus with a sharp knife.
Season with orange and lemon. Salt the peppers very well. Add the rosemary and the orange buns to the pan. Cover it with oil paste and foil. Bake in a preheated oven at 200ºC for 1 hour and 30 ′.
Put the whole purified potatoes in a bowl. Add all other ingredients and mix. Peel the bun and add the potatoes, garlic with peel and all the liquids.
Mix honey with balsamic and mustard. Brush the stick with the brush, lower the oven to 170ºC and continue baking for 1 hour and 30 ′ until the dough has dried and the potatoes are tender.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου