Γεμιστή γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και κουκουνάρι


Η γαλοπούλα έχει την τιμητική της και τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα για το γιορτινό τραπέζι... Ανασκουμπωθείτε, δείτε τι υλικά θα χρειαστείτε, σημειώστε τα, αγοράστε τα και ξεκινήστε την προετοιμασία. 

Σίγουρα οι καλεσμένοι σας και η οικογένειά σας, θα ενθουσιαστούν.

Υλικά:

  • 1 γαλοπούλα περίπου 4 κιλά
  • 2 κ.τ.σ μουστάρδα
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 200γρ. κιμά χοιρινό
  • 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια τριμμένα
  • 6 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 4 κ.τ.σ βούτυρο Κέρκυρας
  • 300γρ. κάστανα ψημένα
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ζωμό κότας

Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τη γαλοπούλα: Πλύνετε τη και καθαρίστε τη γαλοπούλα σας πολύ καλά. Στεγνώστε τη με χαρτί κουζίνας και αλείψτε τη με μουστάρδα μέσα και έξω. Αφήστε τη στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα κάντε της μασάζ με το χοντρό αλάτι και αφήστε τη για άλλες 24 ώρες στο ψυγείο. την τρίτη μέρα ετοιμάστε τη γέμιση ώστε να τη γεμίσετε.

Ετοιμάστε τη γέμιση:
Βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν μαζί. Έπειτα σοτάρετε τον κιμά. Έπειτα ρίξτε το κρεμμυδάκι και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Τελος προσθέστε το κουκουνάρι και τα κάστανα. Ρίξτε λίγο ζωμό να βράσουν όλα μαζί. Μόλις σωθεί το ζουμάκι του είναι έτοιμη η γέμισή σας. Αν πάλι αυτή η γέμιση δεν σας αρέσει, μπορείτε να φτιάξετε και αυτή τη γέμιση που σας παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες.



Γεμίστε τη γαλοπούλα με τη γέμιση και ράψτε τη πάρα πολύ καλά. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Τη μεταφέρετε τη γαλοπούλα σε ένα λαδωμένο ταψί, περιχύσετε τη με λάδι και ψήστε τη για 4-5 ώρες τουλάχιστον σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο. Αφαιρέστε τέλος το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο στους 170 βαθμούς περιχύνοντας κάθε τόσο με τo ζουμί του ταψιού μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της γαλοπούλας. Μόλις η πέτσα της είναι τραγανή και νόστιμη μπορείτε να τη βγάλετε από το φούρνο και να τη σερβίρετε.

Καλές γιορτές!


Το διαβάσαμε:is.gd/Z0HBQJ





Stuffed turkey with minced meat, chestnuts and pine nuts






The turkey has its honor and what better than a delicious turkey stuffed turkey recipe for the festive table ... Take a look, see what materials you will need, take note of them, buy them and start preparing. Surely your guests and your family will be thrilled.

Materials:
1 turkey about 4 kg
2 tablespoons mustard
thick salt, pepper
For filling
200g minced pork
200g minced beef
1 large red onions grated
6 tablespoons olive oil
4 tbsp Corfu butter
300g roasted chestnuts
1 cup roasted pine cones
1 glass of white wine
hen broth

Implementation:
Prepare the turkey: Wash it and clean your turkey very well. Dry it with kitchen paper and coat it with mustard inside and out. Leave it in the refrigerator for 24 hours. Massage the next day with the coarse salt and leave it in the fridge for another 24 hours. on the third day prepare the filling to fill it.

Prepare the filling:
Put butter and olive oil together to warm. Then saute the minced meat. Then pour the onion and continue frying. Turn off with the wine and allow to heat until it evaporates. Finally add the pine nuts and chestnuts. Pour some broth to boil it all together. Once its soup is saved, your filling is ready. If you still don't like this stuffing, you can make this stuff that we presented a few days ago.

Fill the turkey with the filling and sew it very well. Preheat oven to 150 degrees.

Transfer the turkey to a greased baking tray, drain with oil and bake for at least 4-5 hours with foil. Finally, remove the foil and continue baking at 170 degrees, baking the pan until the turkey surface has browned. Once its crunch is crunchy and tasty you can take it out of the oven and serve it.

Happy Holidays!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου