Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο (γύρω στο 1½ κιλό) ξεκοκαλισμένο, χωρίς να έχει κοπεί στη μέση
150γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη τριμμένη
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
λίγο λάδι για το άλειμμα του κρέατος
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πλένετε καλά το κρέας, το σκουπίζετε με μια πετσέτα και το απλώνετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα, τη λιώνετε με πιρούνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Το απλώνετε στο ανοιγμένο μπούτι, πιέζοντας με το πιρούνι, να σκορπιστεί παντού στο εσωτερικό του. Διπλώνετε το μπούτι να κλείσει και το δένετε σφιχτά σε ρολό με σπάγκο μαγειρικής, σε 3 σημεία (αρχή, μέση και τέλος). Το ακουμπάτε σε ταψί με το κόψιμο προς τα πάνω.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε μπολάκι χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε με αυτό το μίγμα το μπούτι, σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Στη συνέχεια, βγάζετε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180οC, για 15 λεπτά και μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.
Το βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει λίγο, αφαιρείτε τον σπάγκο και κόβετε σε φέτες. Το περιχύνετε με τη σάλτσα από το ταψί και το σερβίρετε ζεστό στο τραπέζι, συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης
Το διαβάσαμε:is.gd/uSP9l4
Lamb leg stuffed with feta, garlic and parsley
A very nice lamb roll with pepper stuffing, which fits very well on Sunday and festive tables.
Servings: 4-5
Preparation time: 15 '
Cooking Time: 1: 15 '
Ready in: 1: 30 '
Materials
1 lamb leg (about 1½ kg) unbuttoned, not cut in half
150g slice into small pieces
3 cloves garlic chopped
1 cup chopped parsley coffee
1 medium onion chopped
1 box grated oregano soup
juice of 1 lemon
1 cup of coffee olive oil
1 box sweet mustard
a little oil for spoiling the meat
Salt Pepper
Procedure
Wash the meat thoroughly, wipe it with a towel and spread it on the kitchen counter.
In a bowl, slice the slice, melt it with a fork and add the onion, garlic and parsley. Sprinkle with plenty of pepper and stir to homogenize the mixture.
Spread it on the opened stick, pressing it with the fork to scatter it everywhere inside. Fold the barrel close and tightly tighten it to a roll with 3 strings (beginning, middle and end). Touch it on a baking tray by cutting it up.
Preheat the oven to 170 ° C. In a bowl, beat olive oil with lemon juice, oregano, mustard, salt and pepper. With this mixture coat the dough, cover the pan with oil paste and bake in the oven for 1 hour. Then remove the oil paste and continue baking at 180 ° C for 15 minutes until the meat is tender.
Remove from oven, allow to cool slightly, remove twine and slice. Pour the sauce over the pan and serve hot on the table, with baked potatoes.
Photo: George Drakopoulos
Food styling: Tina Webb
RECIPE BY: Elias Mamalakis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου