Γαύρος με ούζο και μάραθο


Αρωματικός, εξαίσιος και έτοιμος σε 20 λεπτά.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κιλό γαύρο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπεριά, κατά προτίμηση πράσινη
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 10 κοτσανάκια μάραθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Κόβουμε τα κεφάλια από τους γαύρους, καθαρίζουμε τα εντόσθιά τους, ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τους στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα στρώνουμε τα ψάρια περιμετρικά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ολόκληρη την πράσινη καυτερή πιπεριά και λίγο νερό, ίσα που να τα σκεπάσει.
Λιώνουμε τη μουστάρδα μέσα στο ούζο και περιχύνουμε το φαγητό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν το νερό, περίπου 10 λεπτά. Λίγο προτού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μάραθο.



Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 10’

Στέλλα Σπανού
food styling: Μάκης Γεωργιάδης
φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Το διαβάσαμε:is.gd/tijqEO




Anchovy with ouzo and fennel




Fragrant, exquisite and ready in 20 minutes.

Materials (for 4 portions)

  • 1 kg of anchovy
  • 100 g olive oil
  • 1 hot pepper, preferably green
  • 1 tablespoon of mustard
  • 1 ouzo shot
  • 10 fennel sprouts chopped
  • Salt, freshly ground black pepper

Procedure

  • Cut the heads from the anchovies, clean their gut, rinse well with cold water and drain them.
  • In a large saucepan, spread the fish around, pour the olive oil, salt and pepper, the whole green hot pepper and a little water, just enough to cover them.
  • Melt the mustard in ouzo and pour over the food. Put the pan on the heat and let it boil for about 10 minutes. Just before we step out of the fire add the fennel.

Preparation 10 ', Cooking 10'

Stella Spanou
food styling: Makis Georgiadis
photo: Akis Orphanides
We read it: is.gd/tijqEO

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου