Όπως αυτό το λεμονάτο μοσχαράκι, ψημένο με λαχανικά και μυρωδικά στη γάστρα, που προτείνει ο Βαγγέλης Δρίσκας - το συνοδεύει με ψητές baby πατάτες και σπανάκι σοτέ.
Υλικά
- 1 κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας (χτένι ή ελιά) περίπου 1,5 κιλό περασμένο σε διχτάκι
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 500 γρ. μανιτάρια (κατά προτίμηση μικρά)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- από 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι και ρίγανη ή από 1 κουτ. της σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα (εναλλακτικά, για πιο δυνατή γεύση, βάλτε φασκόμηλο και δεντρολίβανο)
- 250 ml λευκό κρασί
- 250 ml ζωμό κρέατος
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- ψίχα από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. baby πατάτες
- 700 γρ. σπανάκι
Εκτέλεση
Βάλτε στη γάστρα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και το κρέας.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μανιτάρια ολόκληρα. Σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα, και μετά σβήστε με το κρασί.
Αφήστε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ζωμό, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, την ψίχα των λεμονιών και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε τη γάστρα.
Μαγειρέψτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 2 ώρες.
Ξεσκεπάστε και στραγγίστε τη σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα. Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και ρίξτε το στη σάλτσα. Ανακατέψτε, αφήνοντας τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Για τη γαρνιτούρα: Κόψτε τις πατάτες στη μέση, ραντίστε τες με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ψήστε στους 200ο C για 35 λεπτά. Ξεπλύνετε και στραγγίστε το σπανάκι χωρίς να το κόψετε. Σοτάρετέ το σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Αλατίστε το και κατεβάστε από τη φωτιά.
Για να σερβίρετε, αφαιρέστε το διχτάκι από το κρέας, κόψτε το σε φέτες και συνοδεύστε το με τη σάλτσα και τα λαχανικά της γάστρας, μαζί με τις πατάτες και το σπανάκι.
Βαγγέλης Δρίσκας
Χρόνος Παρασκευής 3:00
6 μερίδες Ποσότητα
Φωτογραφία: Stavros Kostakis
Food styling: Olivia Artemis Webb
Το διαβάσαμε:is.gd/SkYRe3
Lemon beef in the hull
The Sunday table is the occasion to share moments of our lives, create beautiful memories and enjoy delicious home-made food. So we put on our good mood and choose recipes that may take a little more time and patience.
Like this lemon beef roasted with vegetables and herbs in the hull, suggested by Vangelis Driskas - it comes with roasted baby potatoes and spinach sauce.
Materials
- 1 piece of veal (scallop or olive) about 1.5kg
- 2 large chopped dried onions
- 2 carrots cut into washer
- 500 g mushrooms (preferably small)
- 3 cloves of garlic
- Or a bunch of chopped parsley
- from 1 tin. sweet dried thyme and oregano or 1 tsp. of the soup freshly chopped (alternatively, for a stronger flavor, put sage and rosemary)
- 250 ml of white wine
- 250 ml meat broth
- 1 box soup of mustard
- crumb of 2 lemons
- 1 box cornflour soup
- olive oil
- Salt Pepper
- 500 g baby potatoes
- 700g spinach
Implementation
Put 4-5 tablespoons olive oil in the hull and sauté the garlic and meat.
Add the onions, carrots and mushrooms whole. Sauté them on high heat but not color, then quench with wine.
Leave for 3-4 minutes over medium heat and add the broth, parsley, mustard, lemon pudding and herbs. Salt and pepper and cover the hull.
Cook in preheated oven at 170 ° C for 2 hours.
Peel and drain the sauce in a small saucepan. Dissolve the cornflour in 3 tablespoons of water and pour it into the sauce. Stir, leaving the sauce over medium heat until it thickens.
For the garnish: Cut the potatoes in the middle, sprinkle with a little olive oil, salt and pepper and bake at 200 ° C for 35 minutes. Rinse and drain the spinach without cutting it. Sauté in 3-4 tablespoons olive oil until withered. Salt it and lower it from the heat.
To serve, remove the meat from the meat, slice it and serve with the sauce and the hull vegetables, along with the potatoes and spinach.
Vangelis Driskas
Friday Time 3:00
6 Servings Quantity
Photo: Stavros Kostakis
Food styling: Olivia Artemis Webb
We read it: is.gd/SkYRe3
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου