Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 6 φέτες μπέικον
- 3 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα καλά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Διαδικασία
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους, σε άφθονο νερό για 45 λεπτά τουλάχιστον και μέχρι να γίνουν τρυφερές.
Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβετε το μπέικον σε μικρά τετραγωνάκια και το σοτάρετε σε ένα σαγανάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Κόβετε τα κρεμμύδια σε σπιρτόξυλα και τα σοτάρετε στο ίδιο σαγανάκι που ψήθηκε το μπέικον χωρίς να προσθέσετε λάδι.
Καθαρίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα τις πατάτες να σοταριστούν, ανακατεύοντας απαλά να μη διαλυθούν. Προσθέτετε το καβουρδισμένο μπέικον και τα κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας. Σερβίρετε τις πατάτες σας στη σαλατιέρα. Τις περιχύνετε με το μίγμα μπέικον κρεμμυδιών. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης
Το διαβάσαμε:is.gd/PIXEIu
Potato salad with bacon and sautéed onions
A non-classical potato salad that easily becomes a great accompaniment to your roast.
Servings: 4-5
Preparation time: 15 '
Cooking time: 45 '
Ready in: 60 '
Materials
1 kg of potatoes
6 slices of bacon
3 large onions thoroughly cleaned
1 cup of parsley coffee
1 cup oil
1 box soup of mustard
3 boxes. of balsamic vinegar soup
3 boxes. soup with soy sauce
Procedure
Wash the potatoes well and peel them in plenty of water for at least 45 minutes until they are tender.
While the potatoes are boiling, cut the bacon into small pieces and saute in a frying pan until it is crisp. Cut the onions into matchboxes and sauté them in the same frying pan as the bacon is baked without adding oil.
Clean boiled potatoes and chop into chunks. In a large frying pan, put the olive oil on a high heat and sauté the potatoes in a medium saucepan, stirring gently until dissolved. Add the roasted bacon and onions.
In a bowl mix the mustard, vinegar and soy sauce. Serve your potatoes in the salad bowl. Sprinkle with onion bacon mixture. Sprinkle with parsley and serve.
Photo: George Drakopoulos
Food Styling: Tina Webb
RECIPE BY: Elias Mamalakis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου