Μπακαλιαρος ψητος με ντοματινια σοτε και σαλτσα απο κατικι


Απλός και ιδιαίτερα γευστικός τρόπος για να μαγειρέψετε τον μπακαλιάρο.

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'

Υλικά

  •     6 φιλέτα παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα
  •     600γρ. ντοματίνια
  •     1½ φλιτζάνι κατίκι
  •     χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
  •     2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  •     4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •     1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  •     θυμάρι φρέσκο
  •     αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Λαδώνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του ψαριού).

Ξεπλένετε τα ντοματίνια και τα σοτάρετε σε τηγάνι με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο, λίγο θυμάρι, ελάχιστο νερό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Ζεσταίνετε λίγο νερό και διαλύετε μέσα τον κουρκουμά. Προσθέτετε το κατίκι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια παχύρευστη σάλτσα. Σερβίρετε το ψάρι σε πιάτα με την κίτρινη σάλτσα και τα σοταρισμένα ντοματίνια και γαρνίρετε με κλαδάκια θυμαριού.



Φωτογραφία: Κων/Νος Καφίρης
Food Styling: Αντωνία Κατή
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη


Το διαβάσαμε:https://tinyurl.com/yycdudck





Translation




Hake roast with sauteed cherry tomatoes and cottage cheese sauce

Simple and very tasty way to cook cod.

Preparation time: 15 '
Cooking time: 20 '
Ready to: 35 '

Materials

  •     6 sauteed cod fillets
  •     600g Cherry tomatoes
  •     1½ cup of cottage cheese
  •     lemon juice and zest
  •     2 cloves of melted garlic
  •     4 boxes. soup of olive oil
  •     1 box soup with turmeric
  •     fresh thyme
  •     salt, freshly ground pepper

Procedure
Preheat the oven to 210 degrees. Oil the codfish, put them in the oven and bake in the oven for 15-20 minutes (depending on the thickness of the fish).

Rinse the tomatoes and sauté them in a pan with three tablespoons of olive oil. Add the garlic, a little thyme, a little water and simmer for 10 minutes.

Heat some water and dissolve the turmeric. Add the cottage cheese, juice and lemon zest and salt and pepper to your taste. Stir until you have a thick sauce. Serve the fish in yellow sauce and sautéed tomatoes and garnish with sprigs of thyme.


Photo: Kon / No Kafiris
Food Styling: Antonia Katie
RECOMMENDED BY: Simon Kafiri

We read it: https: //tinyurl.com/yycdudck

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου