Τυλιχτα φιλετακια κοτοπουλου με βοτανα


Ένα πιάτο με πλούσια αρώματα και ξεχωριστή νοστιμιά, που ταιριάζει πολύ στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κυριακάτικα τραπέζια, χαρίζοντας τη δροσιά των βοτάνων σε κάθε μπουκιά.


Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'

Υλικά

  • 6 μισά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ανοιγμένα από τον χασάπη για τύλιγμα
  • 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1½ φλιτζάνι νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • μερικά φύλλα από δυόσμο, θυμάρι και μαντζουράνα
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

    Για τη γέμιση
  •     1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  •     1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •     1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φυλλαράκια)
  •     1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα φρέσκια (μόνο τα φυλλαράκια)
  •     1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  •     ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •     1½ φλιτζάνι ψίχα από σταρένιο ψωμί, τριμμένη (σαν τραχανάς)
  •     ¼ φλιτζανιού κουκουνάρι χονδροκομμένο
  •     ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •     αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
 

Αλείφετε τα φιλέτα του κοτόπουλου με λίγο λεμόνι και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε την γέμιση: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο μισό λάδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε όλα τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρετε για 3 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε την ψίχα του ψωμιού και το κουκουνάρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Το χωρίζετε σε έξι μέρη.



Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα φιλέτα στον πάγκο και τοποθετείτε ένα μέρος από το μίγμα στην άκρη της πιο πλατιάς πλευράς του κάθε φιλέτου. Τυλίγετε το φιλέτο γύρω από τη γέμιση και το καρφώνετε με οδοντογλυφίδα.

Τοποθετείτε τα τυλιγμένα φιλέτα δίπλα-δίπλα σε πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε από πάνω με το χυμό λεμονιού, το κρασί, το νερό ή ζωμό κοτόπουλου και το υπόλοιπο λάδι. Σκορπάτε στο ταψί τα αρωματικά φύλλα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 45-55 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ετοιμάζετε την σάλτσα: Στραγγίζετε το ζωμό από το ταψί και το ρίχνετε σε μικρό κατσαρολάκι. Διαλύετε 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ με λίγο νερό και το προσθέτετε στο ζωμό. Σιγοβράζετε την σάλτσα μέχρι να πήξει.

Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα και τα περιχύνετε με λίγη σάλτσα. Την υπόλοιπη τη σερβίρετε σε σαλτσιέρα. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι ή βρασμένες και λιωμένες πατάτες με λίγη σάλτσα από πάνω.




 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Γεωργία Κοφινά


Το διαβάσαμε:https://is.gd/OT8AwI





Translation




Wrapped chicken fillets with herbs

A plate of rich aromas and distinctive delicacies that fit well into the spring and summer Sunday tables, giving the herbal dew to every bite.

Servings: 6
Preparation time: 20 '
Cooking time: 60 '
Ready to: 1: 20 '

Materials

  • 6 half chicken breast fillets, opened by the butcher for wrapping
  • 2/3 cup white wine
  • 1 lemon juice
  • Salt Pepper
  • 1½ cup water or chicken broth
  • some leaves of mint, thyme and marjoram
  • 2 boxes. sweet corn flower

    For filling

  •     1 medium onion, finely chopped
  •     1 box chopped parsley soup
  •     1 box fresh thyme (only leaflets)
  •     1 box sweet marjoram fresh (leaflets only)
  •     1 box of fresh, chopped mint soup
  •     ½ box. sweet lemon zest
  •     1½ cup flat bread crumbs, grated (like trahana)
  •     Or cup of pine nuts coarsely cut
  •     ½ cup olive oil
  •     Salt Pepper

Procedure
Whisk the chicken fillets with a little lemon and sprinkle with salt and pepper. Put them aside.

Prepare the filling: Saute the onion in half of the oil until soft and slightly browned. Add all the aromas, salt and pepper. Roast for 3 minutes and lower from the heat. Add the bread crumb and pine nuts. Stir well until a solid mixture forms. Divide it into six parts.

Preheat oven to 180 ° C. Lay the fillets on the bench and place part of the mixture on the edge of the widest side of each fillet. Wrap the fillet around the filling and pin with a toothpick.

Place the wrapped fillets side by side in a fireproof container. Pour over top with lemon juice, wine, water or chicken broth and remaining oil. Stir the aromatic leaves in the pan and bake in the oven for about 45-55 minutes until the meat is tender.

Preparing the sauce: Drain the broth from the pan and toss in a small saucepan. Dissolve 2 tbsp. sweet cornflour with a little water and add to the broth. Simmer the sauce until it thickens.

Serve the fillets on a plate and serve with a little sauce. Serve the rest in a saucepan. Serve with pilaf or boiled and melted potatoes with a little sauce on top.

Photos: Vangelis Paterakis
Food Styling: Antonia Katie
RECIPE FROM: Georgia Kofina
We read it: https: //is.gd/OT8AwI

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου