Χταποδι σαλατα απο την Παρο


Ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή

Θα χρειαστούμε:

  •     1 φρέσκο χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό
  •     1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
  •     1 φλ. ξίδι από κρασί
  •     1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  •     1 δαφνόφυλλο
  •     5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  •     1 κ.σ. ρίγανη
  •     Για την σαλάτα
  •     3 πατάτες βρασμένες
  •     10 ελιές
  •     1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  •     10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  •     λίγο αλάτι
  •     λίγα κρίταμα τουρσί
  •     λίγα καπαρόφυλλα
  •     λίγη ρίγανη
  •     αγουρέλαιο για το σερβίρισμα

Πάμε να την ετοιμάσουμε:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι σαλάτα με πατάτες, καθαρίζοντας πρώτα το χταπόδι. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με τη γούλα (κουκούλα) προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄ ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).
Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές. Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά μέσα στα οποία έβρασε. Ανακατεύουμε με προσοχή να ντυθεί κάθε κομμάτι χταποδιού με τα ζουμιά του και το διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι. Μάθετε όλα τα μυστικά για να μαγειρέψετε σωστά το χταπόδι.



Για την σαλάτα
Καθαρίζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές και τις σπάμε με πιρούνι σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα μισά κομμάτια από το χταπόδι μαζί με τα ζουμάκια του. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο και λίγες σταγόνες ξύδι από κρασί.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Το διαβάσαμε:https://is.gd/j1d6Vx





Translation




Octopus salad from Paros

Everything you need for this time

We will need:

  •     1 fresh octopus about 1 λό kg
  •     1 cup Virgin olive oil
  •     1 cup wine vinegar
  •     1 cup dry white wine
  •     1 laurel leaf
  •     5-6 grains of black pepper
  •     1 tsp oregano
  •     For the salad
  •     3 boiled potatoes
  •     10 olives
  •     1 sliced ​​onion
  •     10 cherry tomatoes cut in half
  •     some salt
  •     a little bit of pickle
  •     few capers
  •     a little oregano
  •     walnut oil for serving

Let's go get it ready:
We begin to make the octopus salad with potatoes, first cleaning the octopus. Wash it and drain it. Put it in a pan with the hood up. Season with olive oil, vinegar and wine. Pour laurel and pepper into the pan and cook over medium heat for 40΄ or until soft (depending on how well the octopus is beaten).
When softened, remove to a platter. So sprinkle hot with oregano. Once cooled, cut into bushes. Put it in a glass container and cover with the soups in which it boils. Stir carefully to coat each piece of octopus with its soup and keep it covered in the fridge.
When serving, season with raw olive oil and a few drops of vinegar. Learn all the secrets to cooking the octopus properly.

For the salad
Peel the potatoes as they are warm and chop them into chunks in a bowl.
Add half of the octopus together with its zucchini. Add all other ingredients and sprinkle with a little bit of olive oil and a few drops of wine vinegar.
Stir and serve.

Written by NIKOS YIASAKIS
We read it: https://is.gd/j1d6Vx

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου