Χοιρινο κοκκινιστο με φασολια Φλωρινης στο φουρνο


Το χοιρινό ψήνεται στη γάστρα με τα φασόλια και μελώνει υπέροχα. Συνταγή που θα μπει σίγουρα στο «τεφτέρι» σας».

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες


Υλικά
  • 1.200γρ. χοιρινό από λαιμό (με κόκαλο), σε μερίδες
  • 400γρ. φασόλια μέτρια Φλωρίνης, μουσκεμένα σε νερό αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα μέτρια καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
  • 5 κλωναράκια σέλινο, χοντροκομμένα
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό ή ανάμικτο)
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Στραγγίζετε τα φασόλια και τα βράζετε για 35-40 λεπτά περίπου σε σκέτο νερό, χωρίς να προσθέσετε αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό τους.

Ετοιμάζετε το κρέας όσο βράζουν τα φασόλια. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε το κρέας. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε τα καρότα, το σέλινο, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε το κρέας για 40-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ψηθεί τελείως. Προσθέτετε τα φασόλια με το ζωμό τους και τα ανακατεύετε ελαφρά.



Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, προτιμότερο να είναι πήλινο, και το πασπαλίζετε με το μπούκοβο. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω και να ψηθεί το κρέας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Γεωργία Κοφινά

Το διαβάσαμε:https://is.gd/WL0UKr





Translation




Stewed pork with Florin beans in the oven

The pork is roasted in the hull with the beans and is perfectly served. A recipe that will definitely fit into your "tefferi".

Servings: 5-6
Preparation time: 15 '
Cooking Time: 1: 15 '
Ready in: 1: 30 '
Waiting time: 8 hours

Materials
  • 1,200g pork neck (with bone), in portions
  • 400g moderate Florin beans, soaked in dry water
  • 1 large onion, finely chopped
  • 2 cloves garlic chopped
  • 2 moderately cleaned carrots, thin sliced
  • 5 sprigs of celery, coarsely cut
  • 400g peeled tomatoes, chopped
  • ⅔ cup olive oil
  • 1 box sweet boxwood (hot or sweet or mixed)
  • Salt Pepper

Procedure
Strain the beans and boil them for about 35-40 minutes in plain water, without adding salt, until softened and melted. Drain them and store their broth.

Prepare the meat while the beans are boiling. Sauté the onion and garlic in the olive oil until softened and add the meat. Sauté until light brown and add carrots, celery, tomatoes, salt and pepper.

Add a cup of water and simmer the meat for about 40-45 minutes or until softened, without baking. Add the beans with their broth and stir gently.

Preheat oven to 180 ° C. Pour the food into an ovenproof dish, preferably clay, and sprinkle it with the bouquet. Bake in the oven for about 30 minutes or until the crust is over and the meat is cooked.

Photo: Vangelis Paterakis
Food Styling: Antonia Katie
RECIPE FROM: Georgia Kofina
We read it: https: //is.gd/WL0UKr
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου