Γλωσσα τηγανητη με σπανακι και αγριο ρυζι


Τα φιλέτα ψαριού αγκαλιάζουν το μαγειρεμένο σπανάκι και δένουν γευστικά με το άγριο ρύζι σε ένα υπέροχο πιάτο.

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'

Υλικά

  •     8 φιλέτα γλώσσας, μέτρια
  •     ½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο καλά
  •     1½ νεροπότηρο ρύζι άγριο
  •     5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  •     1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  •     1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  •     1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  •     χυμό από 1 λεμόνι
  •     1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  •     αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα της γλώσσας
  •     αλεύρι
  •     μπόλικο ελαιόλαδο

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το σπανάκι: σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Μόλις σοταριστούν ελαφρά ρίχνετε ωμό το σπανάκι, προσθέτετε μισό νεροπότηρο νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να μαραθεί. Μετά από λίγο το ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τον πελτέ και λίγο αλατοπίπερο και μαγειρεύετε μέχρι το σπανάκι να απορροφήσει τα υγρά του και να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Προσθέτετε τον άνηθο και το λεμόνι. Ανακατεύετε και διατηρείτε το σπανάκι ζεστό.

Ετοιμάζετε το ρύζι: σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάζετε το ρύζι μαζί με το βούτυρο να βράσει για τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά, μια και το άγριο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί.



Μόλις σπάσει ο φλοιός του και μαλακώσει το σουρώνετε, το ανακατεύετε με λίγο ακόμα βούτυρο και το διατηρείτε ζεστό. Κατόπιν μαγειρεύετε τις γλώσσες: αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε ως εξής: σε κάθε πιάτο ακουμπάτε από ένα φιλέτο γλώσσας, από πάνω βάζετε μπόλικο μαγειρεμένο σπανάκι και σκεπάζετε με ένα ακόμα φιλέτο γλώσσας. Γαρνίρετε με το άγριο ρύζι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης

Tips
Αντί για φιλέτα γλώσσας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού (πέρκα, παγκάσιο, κ.λπ.), το οποίο θα πρέπει να κόψετε σε μικρότερα κομμάτια.



Το διαβάσαμε:https://is.gd/OJht0g





Translation




Fried tongue with spinach and wild rice

The fish fillets embrace the cooked spinach and taste with wild rice in a delicious dish.

Servings: 4
Preparation time: 30 '
Cooking time: 60 '
Ready in: 1: 30 '

Materials

  •     8 tongue fillets, medium
  •     ½ kg spinach thoroughly cleaned
  •     1½ glass of wild rice
  •     5 fresh onions, finely chopped
  •     1 cup dill finely chopped
  •     1 box sweet tomato paste
  •     1 cup of brown olive oil
  •     juice of 1 lemon
  •     1 box soup with fresh butter
  •     Salt Pepper

For frying the tongue

  •     flour
  •     plenty of olive oil

Procedure
Preparing the spinach: In a medium saucepan heat the olive oil and sauté the chopped onions.

Once lightly sautéed, pour the spinach raw, add half a glass of water, cover the pan and allow it to wither. After a while mix well, add the pelt and a little salt and pepper and cook until the spinach has absorbed its liquids and the pot is completely dry. Add the dill and lemon. Stir and keep the spinach warm.

Prepare the rice: in a saucepan with plenty of salted water, boil the rice together with the butter for at least 30 to 40 minutes, as the wild rice needs more time to cook.

Once the crust has broken and softened strain it, mix it with a little more butter and keep it warm. Then cook the tongues: lightly salt the fillets, flour them and fry them until they get a nice pink color. Touch them on absorbent paper.

Serve as follows: on each plate, touch a tongue fillet, top with plenty of cooked spinach and cover with another tongue fillet. Garnish with wild rice and serve immediately.

Photo: George Drakopoulos
Food Styling: Tina Webb
RECIPE BY: Elias Mamalakis

Tips
Instead of tongue fillets you can use another fish fillet (perch, pangasius, etc.), which you will have to cut into smaller pieces.

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου