Πανσετα ρολο


Δημοφιλές αποκριάτικο φαγητό στη Ζάκυνθο η κοιλίτσα του χοίρου με πατατούλες στον φούρνο! Στην παραδοσιακή επτανησιακή συνταγή πρόσθεσαμε νόστιμη σάλτσα από χυμό πορτοκαλιού.

Υλικά

  •     1½ κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
  •     1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο)
  •     3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  •     1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     χυμό από 1 λεμόνι
  •     2-3 κλαδάκια από ρίγανη φρέσκια, θυμάρι και δεντρολίβανο
  •     1 ποτήρι κρασί λευκό
  •     ½ ποτήρι νερό
  •     ελαιόλαδο
  •     αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα της πανσέτας

  •     ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη ή μέλι
  •     4 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  •     4 κουτ. σούπας ξίδι

Για τις πατάτες
  •     1½ κιλό πατατούλες μικρές
  •     χυμό από 2 πορτοκάλια
  •     χυμό από 2 λεμόνια
  •     2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου
  •     1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •     ελαιόλαδο
  •     αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
 

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το δέρμα και να κόψει την πανσέτα σε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι.

Ανακατεύετε το τυρί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγο λάδι. Απλώνετε το κρέας στον πάγκο εργασίας, το αλατοπιπερώνετε, και μαζί με λίγο ελαιόλαδο ανακατεμένο με χυμό λεμονιού τού κάνετε «μασάζ» και από τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά. Αλείφετε το μίγμα του τυριού στη μία πλευρά και τυλίγετε σφιχτά την πανσέτα σε ρολό. Δένετε σφιχτά με σπάγκο κουζίνας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250οC. Βάζετε στο ταψί τα φρέσκα αρωματικά και δύο - τρεις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. Από πάνω βάζετε μια σχάρα ώστε να μένει κενό ανάμεσα στη σχάρα και το ταψί. Τοποθετείτε το ρολό πάνω στη σχάρα και ρίχνετε το κρασί και το νερό μέσα στο ταψί.

Ψήνετε την πανσέτα στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμα.



Στο μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα: Βάζετε σε τηγάνι τα υλικά και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 20 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί ο όγκος της στο μισό και να δέσει ελαφρά το σιρόπι.

Αφήνετε τις πατατούλες με τη φλούδα, τις πλένετε σχολαστικά, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε καλά με τα χέρια, με τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Στο μέσο του ψησίματος ανακατεύετε τις πατάτες με ξύλινη κουτάλα.

Όταν ψηθεί η πανσέτα, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και αφαιρείτε τον σπάγκο. Τη σερβίρετε πάνω σε ξύλινη επιφάνεια και την κόβετε σε φέτες. Συνοδεύετε με τη σάλτσα σε σαλτσιέρα, τις πατατούλες και μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη

Το διαβάσαμε:is.gd/0nILbT





Translation




Pallet roll

The most popular carnival food in Zakynthos is the pig belly with potato chips in the oven! In the traditional Ionian Islands recipe we added a tasty orange juice sauce.

Materials
    1½ pound pancake, no bone and skin
    1 cup grated cheese (kefalotyri or regatto)
    3 cloves garlic chopped
    1 small chopped onion
    juice of 1 lemon
    2-3 sprigs of fresh oregano, thyme and rosemary
    1 glass of white wine
    ½ glass of water
    olive oil
    salt, freshly ground pepper

For the pancake sauce
    ½ cup of black sugar or honey
    4 glasses of orange juice
    4 boxes. of vinegar soup

For potatoes
    1½ kg small potatoes
    juice of 2 oranges
    juice of 2 lemons
    2 boxes. sweet garlic pulp
    1 box soup of mustard
    olive oil
    salt, freshly ground pepper

Procedure
You ask the butcher to remove the skin and cut the pancetta into a rectangular piece.

Mix cheese with garlic, onion and some oil. Spread the meat on a worktop, salt and pepper, and with a little olive oil mixed with lemon juice, massage it on both sides for a few minutes. Spread the cheese mixture on one side and tightly roll the pancake roll. Tighten tightly with kitchen twine.

Preheat the oven to 250 ° C. Put the fresh herbs and two or three whole cloves of garlic in the pan. Place a grill on top to leave a gap between the grill and the pan. Place the roll on the grill and pour the wine and water into the pan.

Bake the pancake in the oven for 10-12 minutes. Then lower the temperature to 170 ° C and continue baking for another 2 hours.

In the meantime make the sauce: Fry the ingredients and cook over medium heat for about 20 minutes until halved and lightly syrupy.

Leave the potatoes with the peel, thoroughly wash, salt and pepper them with your hands, with the juices of orange and lemon, garlic, olive oil and mustard. Bake in the oven for 1 hour. In the middle of baking, mix the potatoes with a wooden spoon.

When the pancake is baked, allow it to cool slightly and remove the twine. Serve on a wooden surface and cut into slices. Serve with sauce sauce, potato chips and a cool green salad.

Photo: George Drakopoulos
Food Styling: Tina Webb
RECOMMENDED BY: Simon Kafiri

We read it: is.gd/0nILbT
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου