Mελιτζάνες γεμιστές με στραπατσάδα


Οι ντομάτες μεταμορφώνουν τα αυγά της στραπατσάδας σε απαλά κοκκιν...όξινα συννεφάκια. Γίνεται μια αφράτη φάρσα (γέμιση δηλαδή) που στολίζει τις τσακώνικες μελιτζάνες σ' αυτό το πλούσιο σε γεύση, χορταστικό, κι εύκολο στην παρασκευή πιάτο.

  • 0:40 Χρόνος Παρασκευής
  • 4 άτομα Ποσότητα

Υλικά
  •     1½ κιλό ώριμες ντομάτες (χοντροτριμμένες ή ψιλοκομμένες)
  •     4 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες
  •     1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •     1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  •     1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •     80 ml ελαιόλαδο
  •     1 κ.σ. ρίγανη
  •     6 αυγά χτυπημένα
  •     200 γρ. ξινομυζήθρα ή φέτα, θρυμματισμένη
  •     αλάτι
  •     πιπέρι
  •     λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, οριζοντίως, τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό και μετά από 10 λεπτά τις στραγγίζουμε. Τις τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό και την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.
Κρατάμε το ένα τέταρτο της σάλτσας και ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με την υπόλοιπη, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η στραπατσάδα, προσέχοντας όμως να μη στεγνώσει εντελώς.



Βάζουμε σε μια πιατέλα τη σάλτσα που φυλάξαμε και αραδιάζουμε πάνω της τις μελιτζάνες. Δημιουργούμε μια κοιλότητα στην κομμένη πλευρά τους και τη γεμίζουμε με τη στραπατσάδα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της μελιτζάνας με την ξινομυζήθρα ή τη φέτα, προσθέτουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food stylist : Tina Webb

Το διαβάσαμε:is.gd/SIvOFI





Eggplants stuffed with strapchat




Tomatoes transform strap eggs into soft red ... acid bubbles. It becomes a fluffy prank (that is, filling) that adorns the eggplants in this rich, flavorful, easy-to-prepare dish.

  •     0:40 MIN
  •     4 people Quantity

Materials

  •         1½ kg of ripe tomatoes (chopped or chopped)
  •         4 large jacuzzi aubergines
  •         1 medium onion, finely chopped
  •         1 yellow pepper, finely chopped
  •         1 clove of garlic, melted
  •         80 ml of olive oil
  •         1 tsp oregano
  •         6 eggs beaten
  •         200 g xinomizithra or slice, crushed
  •         salt
  •         pepper
  •         A few leaves of fresh basil


Implementation
Cut eggplants in the middle, horizontally, leave them in salted water and strain for 10 minutes. Fry them with a little olive oil or bake them in the oven until soft.
Whisk the eggs with the wire. Sauté the onion and pepper on low heat until they are polished. Add the garlic and after 1 minute and the grated tomato. Salt and pepper, add the oregano and leave the sauce to simmer, on low heat, until cooked.
Hold one quarter of the sauce and mix the beaten eggs with the rest, continuing cooking until the strap has set, but be careful not to dry completely.


Put the sauce we have on a platter and sprinkle the eggplants on it. We create a cavity on their cut side and fill it with strapzada.
Sprinkle eggplant with sour cream or slice, add a few leaves of fresh basil and serve.

Photo: George Drakopoulos
Food stylist: Tina Webb

We read it: is.gd/SIvOFI

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου