12 μερίδες κατσικάκι με 8 βήματα , ετσι απλά στο Cook-Kouk by Koukouzelis market φτιάξτε το !
Υλικά για 12 μερίδες
- Μισό κατσικάκι 4kg.
- 250γρ κόκκινο κρασί
- 70γρ πετιμέζι
- 4κ.σ. μουστάρδα
- 50γρ ελαιόλαδο
- 4 πατάτες μεγάλες
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 2 καρότα
- 10 τοματίνια
- 1 πορτοκάλι
- 1 κρεμμύδι
- 1κ.γ. πιπέρι σε κόκους
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4.
- Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το πετιμέζι και την μουστάρδα.
- Σε μεγάλη γάστρα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κατσικάκι αλατοπιπερωμένο. Ανάμεσα στα κενά προσθέτουμε τις πατάτες, τα λαχανικά και το πορτοκάλι.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε από πάνω το κρασί και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Με το μισό μείγμα μουστάρδας/πετιμέζι αλείφουμε το κρέας. - Ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού και το ξυλάκι κανέλας.
- Σκεπάζουμε την γάστρα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για μια ώρα.
Στην μία ώρα ελέγχουμε το φαγητό. - Εάν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε κρασί και αναποδογυρίζουμε το κρέας και αλείφουμε με το υπόλοιπο πετιμέζι/μουστάρδα.
Ξαναβάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για μια ακόμα ώρα. - Προς το τέλος το ξεσκεπάζουμε για να ροδίζει.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου