Ψητό κατσικάκι με Πετιμέζι


12 μερίδες κατσικάκι με 8 βήματα , ετσι απλά στο Cook-Kouk by Koukouzelis market φτιάξτε το !

Υλικά για 12 μερίδες

  • Μισό κατσικάκι 4kg.
  • 250γρ κόκκινο κρασί
  • 70γρ πετιμέζι
  • 4κ.σ. μουστάρδα
  • 50γρ ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες μεγάλες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 καρότα
  • 10 τοματίνια
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1κ.γ. πιπέρι σε κόκους
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4. 
  2. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το πετιμέζι και την μουστάρδα. 
  3. Σε μεγάλη γάστρα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κατσικάκι αλατοπιπερωμένο. Ανάμεσα στα κενά προσθέτουμε τις πατάτες, τα λαχανικά και το πορτοκάλι.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
    Ρίχνουμε από πάνω το κρασί και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Με το μισό μείγμα μουστάρδας/πετιμέζι αλείφουμε το κρέας. 
  5. Ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού και το ξυλάκι κανέλας. 
  6. Σκεπάζουμε την γάστρα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για μια ώρα.
    Στην μία ώρα ελέγχουμε το φαγητό. 
  7. Εάν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε κρασί και αναποδογυρίζουμε το κρέας και αλείφουμε με το υπόλοιπο πετιμέζι/μουστάρδα.
    Ξαναβάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για μια ακόμα ώρα. 
  8. Προς το τέλος το ξεσκεπάζουμε για να ροδίζει.



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου