Ένα πεντανόστιμο φαγητό για μεζεδάκι με τη μπυρίτσα ή το κρασάκι μας αλλά και κυρίως γεύμα. Μια συνταγή για χοιρινό στη λαδόκολα με μέλι, μουστάρδα και τυρί για ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
300-400 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
2 – 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη , κομμένη σε κομματάκια
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 λαδόκολες
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού μαζί με το μέλι, τη μουστάρδα, το δενδρολίβανο, το σκόρδο , αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.
Διπλώνουμε κάθε λαδόκολλα στα τέσσερα και τοποθετούμε στο κέντρο το κρέας μαζί με κομμάτια από τη γραβιέρα και τις πιπεριές, όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, κλείνουμε κάθε λαδόκολλα σαν πουγκί και δένουμε σφιχτά με μια κλωστή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δύο ώρες.
Πηγή:https://www.sintayes.gr/syntages/chirino-sti-ladokola-meli-moustarda-ke-tiri/
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου