Κουνέλι στιφάδο

Υλικά
1 κουνέλι (ήμερο)
1 κιλό κρεμμύδια ξερά σε μέγεθος μπουκιάς κατά προτίμηση
αλάτι,πιπέρι,2-3 δάφνη
3-4 ντομάτες φρέσκες η 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
4-5 λιαστές ντομάτες εαν υπάρχουν
1-2 κουτ.σούπας τοματοπελτέ  

Οδηγίες
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κρεμμυδάκια με κρύο νερό να μουλιάσουν.
Έτσι δεν συγκινούμαστε σχεδόν καθόλου όταν τα καθαρίζουμε.
Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια μας τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Στην συνέχεια τεμαχίζουμε το κουνέλι το πλένουμε με ευλάβεια και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε πολύ καλά τα κρεμμύδια μας.
Βγάζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να περιμένουν.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κουνέλι μαζί με το σκόρδο.Όταν σοταριστεί "ελαφρώς" σβήνουμε με το ξύδι και το λευκό κρασί.Αφήνουμε για λίγο να φύγει η σπιρτάδα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κουνέλι.Αφήνουμε να βράσει καλά σε χαμηλή φωτιά.
Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος και το βάρος του.Στην διάρκεια του μαγειρέματος να προσέχετε να είναι επαρκές το νερό.
Αν χρησιμοποιήσετε χύτρα θέλει μόνο 15 λεπτά.
Αφού βράσει το κουνέλι προσθέτουμε και τα υπομονετικά κρεμμύδια .Συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να σωθεί το νερό ,για 20 λεπτά περίπου χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά κουνώντας την κατσαρόλα μας.

 Στο ήμερο κουνέλι δεν χρειάζεται μαρινάδα γιατί πολύ απλά δεν μυρίζει.Μόνο τα αγριοκούνελα και γενικότερα το κυνήγι.





Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο: