Υλικά
- 200 γρ. σπαγγέτι
- 2 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κύβο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού ροζ (ή μαύρου), σπασμένους σε γουδί
- 25 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 25 γρ. πεκορίνο, ψιλοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσουν. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Βήμα 2
Σε ένα φαρδύ και ρηχό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο μέχρι ίσα να λιώσει το βούτυρο χωρίς να κάψει. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε όλο το τυρί και 2 κουτ. σούπας από το νερό του σπαγγέτι που κρατήσαμε. Δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε μέσα το βρασμένο σπαγγέτι και άλλες 2 κουτ. σούπας από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ξανά. Το νερό, το τυρί και το βούτυρο πρέπει να έχουν δημιουργήσει μια ωραία κρεμώδη σάλτσα που να αγκαλιάζει τα ζυμαρικά – προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν πήξει η σάλτσα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με πιπέρι
Το διαβάσαμε: https://bitl.to/5Sbl
Cacio e pepe rosso (Cacio e pepe with pink pepper)
“It’s not a matter of a recipe, it’s a matter of feeling! The secret here is that cheese becomes sauce in a specific way,” said the late Fabrizio Bogliani.
Ingredients
200 g spaghetti
2 tbsp extra virgin olive oil
1 large cube butter, at room temperature
2 tsp pink (or black) peppercorns, crushed in a mortar
25 g parmesan, finely grated
25 g pecorino, finely grated
Procedure
Step 1
Boil the pasta in plenty of salted water until just tender. Reserve 1 cup of the pasta water.
Step 2
In a wide, shallow pan, heat the oil and butter until the butter is just melted without burning. Stir briefly and add all the cheese and 2 tbsp of the reserved spaghetti water. Process the ingredients until you get a smooth sauce.
Step 3
Pour in the cooked spaghetti and another 2 tbsp of the pasta water and mix again. The water, cheese and butter should have created a nice creamy sauce that hugs the pasta – add a little more water if the sauce thickens.
Step 4
Serve on plates, sprinkling with pepper

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου