Cacio e pepe rosso (Κάτσιο ε πέπε με ροζ πιπέρι)

Cacio e pepe rosso (Κάτσιο ε πέπε με ροζ πιπέρι)
 
«Δεν είναι θέμα συνταγής, είναι θέμα αίσθησης! Το μυστικό εδώ είναι ότι το τυρί γίνεται σάλτσα με έναν συγκεκριμένο τρόπο», έλεγε ο αείμνηστος Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι.
 

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κύβο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. γλυκού κόκκους πιπεριού ροζ (ή μαύρου), σπασμένους σε γουδί
  • 25 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 25 γρ. πεκορίνο, ψιλοτριμμένο

 


Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσουν. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.


Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ και ρηχό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο μέχρι ίσα να λιώσει το βούτυρο χωρίς να κάψει. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε όλο το τυρί και 2 κουτ. σούπας από το νερό του σπαγγέτι που κρατήσαμε. Δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα.

 



Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα το βρασμένο σπαγγέτι και άλλες 2 κουτ. σούπας από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ξανά. Το νερό, το τυρί και το βούτυρο πρέπει να έχουν δημιουργήσει μια ωραία κρεμώδη σάλτσα που να αγκαλιάζει τα ζυμαρικά – προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν πήξει η σάλτσα.


Βήμα 4
Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με πιπέρι



Το διαβάσαμε: https://bitl.to/5Sbl




Translation



Cacio e pepe rosso (Cacio e pepe with pink pepper)


“It’s not a matter of a recipe, it’s a matter of feeling! The secret here is that cheese becomes sauce in a specific way,” said the late Fabrizio Bogliani. 

 

Ingredients

200 g spaghetti
2 tbsp extra virgin olive oil
1 large cube butter, at room temperature
2 tsp pink (or black) peppercorns, crushed in a mortar
25 g parmesan, finely grated
25 g pecorino, finely grated

Procedure

Step 1
Boil the pasta in plenty of salted water until just tender. Reserve 1 cup of the pasta water.

Step 2
In a wide, shallow pan, heat the oil and butter until the butter is just melted without burning. Stir briefly and add all the cheese and 2 tbsp of the reserved spaghetti water. Process the ingredients until you get a smooth sauce.

Step 3
Pour in the cooked spaghetti and another 2 tbsp of the pasta water and mix again. The water, cheese and butter should have created a nice creamy sauce that hugs the pasta – add a little more water if the sauce thickens.

Step 4
Serve on plates, sprinkling with pepper

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου