Βασιλόπιτα με καρύδια και καστανή ζάχαρη

Η καστανή ζάχαρη, τα καρύδια, η βανίλια και η κανέλα δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση σε αυτή την πίτα.  🪙 Μην ξεχάσετε να της βάλετε φλουρί!




Υλικά

  •     8 κρόκους αβγών
  •     2 αβγά ολόκληρα
  •     325γρ. ζάχαρη καστανή
  •     175γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •     5γρ. μπέικιν πάουντερ
  •     250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     105γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένο
  •     100γρ. καρύδια, σε κομμάτια
  •     1 στικ βανίλιας ανοιγμένη κατά μήκος στη μέση
  •     ½ κουτ. γλυκού κανέλα

 


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο. Ξύνετε τα σποράκια από τη βανίλια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνετε σε ένα άλλο σκεύος. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τους κρόκους, τα αβγά και τη βανίλια και ανακατεύετε τα υλικά σας με σύρμα. Έπειτα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ενσωματωθεί κι αυτή στο μίγμα.


Βήμα 2

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε πάλι το μίγμα σας, ρίχνετε τα καρύδια και αδειάζετε το τελικό μίγμα σε αντικολλητική φόρμα. Αν δεν έχετε αντικολλητική φόρμα, θα πρέπει να τη βουτυρώσετε και να την αλευρώσετε πριν τοποθετήσετε μέσα τη βασιλόπιτα. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου πριν το ψήσετε.

 



Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τυλίγετε ένα νόμισμα σε αλουμινόχαρτο και το βυθίζετε σε τυχαίο σημείο. Ψήνετε τη βασιλόπιτα στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο).


Βήμα 4
Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα την ξεφορμάρετε σε πιατέλα και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν τη σερβίρετε.



Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ


Το διαβάσαμε: https://bitl.to/5RmA




Translation



Walnut and Brown Sugar Basil Pie


Brown sugar, walnuts, vanilla and cinnamon give this pie a special aroma and flavor. Don't forget to add a penny!

Ingredients

8 egg yolks
2 whole eggs
325g. brown sugar
175g. heavy cream 35% fat
5g. baking powder
250g. all-purpose flour
105g. margarine with melted butter
100g. walnuts, chopped
1 vanilla pod, split lengthwise in half
½ tsp. cinnamon

Instructions

Step 1
Melt the butter in a saucepan. Scrape the seeds from the vanilla pod with a knife and pour them into another saucepan. Add the sugar, egg yolks, eggs and vanilla and mix your ingredients with a wire whisk. Then add the cream and mix until it is incorporated into the mixture.

Step 2
Then, add the flour, baking powder and cinnamon and mix. Finally, add the melted butter, mix your mixture again, add the walnuts and pour the final mixture into a non-stick pan. If you do not have a non-stick pan, you should butter and flour it before placing the basil pie inside. It is a good idea to let the mixture rest in the refrigerator for about 2 hours before baking it.

Step 3
Preheat the oven to 180°C. Wrap a coin in aluminum foil and dip it in a random spot. Bake the Vasilopita in the oven for approximately 40-45 minutes (depending on the oven).

Step 4
Once the Vasilopita has cooled, unmold it onto a platter and sprinkle with powdered sugar before serving.

Photography: George Dracopoulos - Food styling: Tina Webb

DIMITRIS CHRONOPOULOS

 

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου