Επιδόρπιο δροσερό και ελαφρύ, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
1 ώρα και 30 λεπτά, αναμονή 4,5 ώρες
Υλικά για 4-6 άτομα
2 φακελάκια ζελέ με γεύση βερίκοκο ή ροδάκινο
400 ml βραστό νερό
200 ml παγωμένο νερό
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
600 γρ. κομπόστα ροδάκινο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζελέ με το βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε το κρύο νερό.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου. Στη βάση μιας φόρμας τοποθετούμε τα ροδάκινα, χωρίς το σιρόπι τους, προσθέτουμε τη μισή ακριβώς ποσότητα του ζελέ και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.Κατόπιν, στην υπόλοιπη ποσότητα του ζελέ ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και το προσθέτουμε επάνω από τα ροδάκινα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε το σκεύος σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκα ροδάκινα.
Νόστιμο Tip
Μπορούμε να συνδυάσουμε όποια γεύση ζελέ και φρούτα μάς αρέσουν στο συγκεκριμένο γλυκό. Θα βγει εξίσου νόστιμο.
Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη
Το διαβάσαμε: ibit.ly/SFwM
1 hour and 30 minutes, waiting 4.5 hours
Materials for 4-6 people
2 sachets of jelly with apricot or peach flavor
400 ml of boiling water
200 ml ice water
200 gr. yoghurt
600 gr. canned peaches
Procedure
In a bowl, mix the jelly with the boiling water until it dissolves and add the cold water. Allow the jelly to cool well outside the refrigerator. At the base of a form, place the raki, without their syrup, add exactly half the amount of jelly and place it in the fridge for about 1.5 hours, until it stabilizes. Then, in the remaining amount of jelly, add the yogurt, stirring. with egg yolk and add it on top of the peaches. Leave in the fridge for about 3 hours. To unmold the cake, immerse the pan in hot water for a few seconds and turn over on a plate. Serve immediately with fresh peaches.
Delicious Tip
We can combine any taste of jelly and fruit we like in this dessert. It will turn out just as delicious.
Photos: Eva Monochari
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου