Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με γαρίδες μπορεί να γίνει από τα αγαπημένα σας γεύματα.




Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους, αφήνοντας μόνο την ουρίτσα. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη, κατά μήκος, και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις φυλάτε στο ψυγείο. 


Μαζεύετε κεφάλια και κελύφη και τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό για 30 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό στην άκρη.



Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε μέσα τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε τον βασιλικό και την ντομάτα, αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και μέχρι η σάλτσα σας να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.

Βάζετε το γαριδόζουμο σε μια κατσαρόλα, του ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε μέσα τα ζυμαρικά μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε.
Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.




Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και τη ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες.
Μαγειρεύετε για 4 λεπτά.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και από πάνω αδειάζετε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα.

Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα.

Το διαβάσαμε: is.gd/Om6Jja





Linguine with shrimp, tomato, capers and basil




Linguine with shrimp, tomato, capers and basil

This shrimp pasta dish can be made from your favorite meals.

Clean the shrimp from their heads and shells, leaving only the urticaria. With a knife, carve them on the back, lengthwise, and remove their small intestine. Store them in the refrigerator.
Collect heads and shells and boil them in 2 liters of water for about 30 minutes. Strain and keep the broth aside.

Prepare the sauce: Heat the olive oil in a saucepan and sauté the onion and garlic over medium heat for 1 minute. Add the sun-dried tomatoes and capers. Continue sautéing for 1-2 minutes.

Add the basil and tomato, salt and add plenty of freshly ground pepper.
Cook for about 30 minutes over medium heat until your sauce is melted, but without thickening too much.

Put the shrimp juice in a saucepan, add a little salt and boil the pasta until cooked al dente.
Strain them and pour half of the sauce into the pot that they boiled. Pour the pasta on top and mix well.

Heat the rest of the sauce until it boils and add the peeled shrimp.
Cook for 4 minutes.

Serve the pasta on a large platter and pour the shrimp with the rest of the sauce on top.

Divide the food into plates.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου